musztarda na kapuście w proszku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
wybierz pusty, czysty słoik na domową musztardę. Wlej do niego suchą mieszankę musztardy i cukier, zalewając ją solanką z kapusty, aż uzyska pożądaną gęstość. Zamykamy słoik, a następnie umieszczamy go w ciepłym zakątku, obok źródła niezbyt silnego ciepła.
musztarda na solance jest podawana przez 8 godzin. Pozostawione na noc można uniknąć bolesnego oczekiwania. Pod koniec nalegania wlej olej roślinny i pozostaw do przechowywania na półce lodówki. Jeśli znajdziesz nadmiar płynu, który unosił się nad gęstą masą, spuść go.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g