musztarda na kapuście w proszku

Ta musztarda urzeka lekko słodkawym smakiem. Musztarda na solance posłuży Ci jako dobry sos.
GałczonekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 22 g
tłuszcze 16 % 8 g
węglowodany 40 % 20 g
240 kcal
IG: 95 / 0 / 5

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp musztardą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj solankę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj i pozostaw na 8h.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj olej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Musztarda na solance.

wybierz pusty, czysty słoik na domową musztardę. Wlej do niego suchą mieszankę musztardy i cukier, zalewając ją solanką z kapusty, aż uzyska pożądaną gęstość. Zamykamy słoik, a następnie umieszczamy go w ciepłym zakątku, obok źródła niezbyt silnego ciepła.

musztarda na solance jest podawana przez 8 godzin. Pozostawione na noc można uniknąć bolesnego oczekiwania. Pod koniec nalegania wlej olej roślinny i pozostaw do przechowywania na półce lodówki. Jeśli znajdziesz nadmiar płynu, który unosił się nad gęstą masą, spuść go.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g

Podobne przepisy