skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić kapustę z mięsem i ziemniakami? Przygotuj składniki. Dokładnie umyj warzywa korzeniowe, oczyść. W razie potrzeby usuń górne wiotkie liście z kapusty. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
Krok 2:
Pokrój marchewki w drobną kostkę.
Krok 3:
Posiekaj kapustę. Nie posiekałem bardzo drobno nożem, ale możesz drobno posiekać tarką.
Krok 4:
Marchewki smażyć na oleju roślinnym o wysokiej temperaturze dymienia przez około 2 minuty, ciągle mieszając.
Krok 5:
Włóż mięso na patelnię do marchewki. Smażyć, mieszając, przez około 10 minut.
Krok 6:
Sól, pieprz. Wlej 100 ml wody i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut.
Krok 7:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 8:
Dodaj kapustę i ziemniaki na patelnię. Sól, pieprz. Wymieszać. Gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut. Wlej 200 ml wody, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż warzywa się ugotują. Dostosuj ilość wody do swoich upodobań i w zależności od tego, jak odparowuje (może być konieczne dodanie trochę więcej).
Krok 9:
Dodaj pomidory do własnego soku. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut.
Krok 10:
Posiekaj zielenie. Użyłam pietruszki, ale można też dodać koperek, kolendrę lub mieszankę ziół, którą lubisz.
Krok 11:
Posyp kapustę mięsem i ziemniakami posiekanymi ziołami, wymieszaj i zdejmij z ognia. Podawaj na gorąco. Smacznego!
pomidory we własnym soku można zastąpić świeżymi pomidorami, keczupem lub koncentratem pomidorowym.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g