skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę na patelni na kefirze w 10 minut? Przygotuj składniki. Najpierw do testu. Weź kefir z wysokim procentem tłuszczu, wtedy ciasto okaże się bardziej miękkie, bujne i smaczne. W misce ubij jaja kurze, dodaj sól. Ubij składniki, aby uzyskać jednolitą konsystencję mieszanki jajecznej.
Krok 2:
Wlej kefir, dodaj pół łyżeczki sody, aby baza do pizzy dobrze wyrosła.
Krok 3:
Wymieszaj masę.
Krok 4:
Wlać przesianą mąkę pszenną i zagnieść ciasto, dobrze mieszając masę łyżką, aby nie pozostały grudki mąki. Ciasto powinno uzyskać nieco grubszą konsystencję niż naleśniki. Pozostaw ciasto na stole na boku, w międzyczasie przygotuj składniki nadzienia.
Krok 5:
Możesz użyć gotowanej, wędzonej lub częściowo wędzonej kiełbasy, która lubi bardziej. Pokrój go w kostkę lub paski.
Krok 6:
Umyj pomidory, osusz, Wytnij miejsce mocowania łodygi. Pokrój pomidory w cienkie plasterki.
Krok 7:
Obierz cebulę i pokrój w pierścienie lub połówki pierścieni. Wziąłem fioletowy, ale zrobi to zwykła cebula.
Krok 8:
Twardy ser można stosować dowolnego rodzaju, najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi. Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 9:
Majonez i keczup Połącz w misce i dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Nasmaruj patelnię olejem roślinnym. Wlać przygotowane ciasto na patelnię. Delikatnie nałóż SOS keczupowo-majonezowy na wierzch za pomocą pędzla do gotowania. Podstawę pizzy posyp kostkami kiełbasy, ułóż na niej krążki cebuli i krążki pomidorów. Do dekoracji pizzy można użyć innych składników do smaku, na przykład oliwek lub posiekanych ogórków kiszonych, jajek na twardo i innych do smaku.
Krok 11:
Posyp pizzę startym twardym serem. Umieść patelnię z pizzą na małym ogniu. Przykryj patelnię i smaż pizzę pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie zdejmij pokrywkę, pozwól serowi się stopić, a podstawa się zrumieni.
Krok 12:
Wyjmij pizzę z patelni i podawaj natychmiast. Smacznego!
odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g