chebureki na wodzie

pyszne domowe chebureki z chrupiącym ciastem. Gorące czebureki są ulubionym daniem wielu osób. O wiele bardziej poprawnie ucztuje na nich w domu, ze sprawdzonym składem nadzienia. Chebureki z ciastem według tego przepisu są chrupiące, przewiewne i bardzo smaczne.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 43 % 21 g
węglowodany 37 % 18 g
306 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj jedzenie do gotowania cheburek. Mam domowe mięso mielone z tłustej wieprzowiny i kurczaka, z cebulą i czosnkiem w składzie. Olej roślinny. Ciasto na Czeburek zrobimy z kremem, we wrzącej wodzie, więc musisz włączyć czajnik do ogrzewania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej przesianą mąkę do głębokiej miski, dodaj sól i wlej olej roślinny. Wymieszaj wszystko i zalej tę mieszaninę wrzącą wodą. Szybko wymieszaj mąkę z wodą, aby nie było grudek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na początku wygodniej będzie wymieszać widelcem lub łyżką (aby nie poparzyć rąk), gdy ciasto lekko ostygnie, zagnieść elastyczne ciasto rękami. Jest bardzo plastyczny i nie przykleja się do rąk. Pozostaw ciasto do odpoczynku w misce na pół godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jeśli wybrane mięso mielone jest bez przypraw, cebuli i czosnku, to wszystko należy do niego dodać (natychmiast skręciłem mięso mielone z cebulą i czosnkiem). Drobno posiekaj cebulę i czosnek, posiekaj lub użyj blendera. Dodaj przyprawy do smaku, możesz dodać pachnące zioła, zioła, to jest opcjonalne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż schłodzone ciasto na stole i ugniataj rękami. Podziel go na małe koloboki. Rozwałkuj każdy kawałek wałkiem do ciasta na cienkie ciasto. Ciasto działa bardzo dobrze, nie przykleja się do powierzchni stołu, wałka do ciasta i bardzo szybko zwija się w cienkie ciasto. Możesz rozwałkować ciasto, nadając mu kształt koła, a następnie po prostu przyciąć do kształtu spodka lub talerza.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż mięso mielone na każdej połowie tortilli, przykryj drugą stroną tortilli i ściśnij krawędzie. Możesz po prostu ścisnąć krawędzie między sobą lub użyć widelca, dociskając jedną krawędź do drugiej za pomocą goździków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny i smaż czebureki z obu stron na złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gotowe czebureki na gorąco, z ciepłem i ciepłem, ale ostrożnie: pod lekko schłodzoną skórką możesz spalić gorący sok i mięso.

chebureki z ciastem na wodzie w sposób kremowy bardzo mi się podobały. Praca z ciastem jest łatwa i przyjemna. A gotowe chebureki zachwyciły ich smakiem, apetyczną skórką i kuszącym aromatem. Ciasto dodaję do skarbonki moich ulubionych przepisów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy