skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie do gotowania cheburek. Mam domowe mięso mielone z tłustej wieprzowiny i kurczaka, z cebulą i czosnkiem w składzie. Olej roślinny. Ciasto na Czeburek zrobimy z kremem, we wrzącej wodzie, więc musisz włączyć czajnik do ogrzewania.
Krok 2:
Wlej przesianą mąkę do głębokiej miski, dodaj sól i wlej olej roślinny. Wymieszaj wszystko i zalej tę mieszaninę wrzącą wodą. Szybko wymieszaj mąkę z wodą, aby nie było grudek.
Krok 3:
Na początku wygodniej będzie wymieszać widelcem lub łyżką (aby nie poparzyć rąk), gdy ciasto lekko ostygnie, zagnieść elastyczne ciasto rękami. Jest bardzo plastyczny i nie przykleja się do rąk. Pozostaw ciasto do odpoczynku w misce na pół godziny.
Krok 4:
Jeśli wybrane mięso mielone jest bez przypraw, cebuli i czosnku, to wszystko należy do niego dodać (natychmiast skręciłem mięso mielone z cebulą i czosnkiem). Drobno posiekaj cebulę i czosnek, posiekaj lub użyj blendera. Dodaj przyprawy do smaku, możesz dodać pachnące zioła, zioła, to jest opcjonalne.
Krok 5:
Połóż schłodzone ciasto na stole i ugniataj rękami. Podziel go na małe koloboki. Rozwałkuj każdy kawałek wałkiem do ciasta na cienkie ciasto. Ciasto działa bardzo dobrze, nie przykleja się do powierzchni stołu, wałka do ciasta i bardzo szybko zwija się w cienkie ciasto. Możesz rozwałkować ciasto, nadając mu kształt koła, a następnie po prostu przyciąć do kształtu spodka lub talerza.
Krok 6:
Połóż mięso mielone na każdej połowie tortilli, przykryj drugą stroną tortilli i ściśnij krawędzie. Możesz po prostu ścisnąć krawędzie między sobą lub użyć widelca, dociskając jedną krawędź do drugiej za pomocą goździków.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny i smaż czebureki z obu stron na złoty kolor.
Krok 8:
Podawaj gotowe czebureki na gorąco, z ciepłem i ciepłem, ale ostrożnie: pod lekko schłodzoną skórką możesz spalić gorący sok i mięso.
chebureki z ciastem na wodzie w sposób kremowy bardzo mi się podobały. Praca z ciastem jest łatwa i przyjemna. A gotowe chebureki zachwyciły ich smakiem, apetyczną skórką i kuszącym aromatem. Ciasto dodaję do skarbonki moich ulubionych przepisów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g