skład / składniki
metoda gotowania
wolę podawać smażoną na patelni, grillowaną lub pieczoną w piekarniku rybę z sosem rybnym. Jedzenie z absolutnie każdej ryby nabywa swój niepowtarzalny smak i aromat w połączeniu z nim. Jeśli chcesz rozpieszczać swoich bliskich i przyjaciół czymś nowym, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy przygotowywać sos rybny od tego, że dobrze myjemy ogórki, pietruszkę, kapary i estragon pod bieżącą wodą. Następnie osusz wszystkie składniki ręcznikiem papierowym. Następnie drobno posiekaj je ostrym nożem. Teraz wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z majonezem prowansalskim, octem winnym, pieprzem i sosem Tabasco. Następnie ostrożnie wkładamy nasz sos do lodówki na około godzinę. Taki sos nadaje się zarówno do ryb białych, jak i czerwonych, zarówno smażonych, gotowanych z grillem, jak i pieczonych w piekarniku. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g