sos rybny z ogórkami kiszonymi

Jeśli jesteś fanem dań rybnych - ten przepis jest dla ciebie!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 90 % 44 g
węglowodany 4 % 2 g
418 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

wolę podawać smażoną na patelni, grillowaną lub pieczoną w piekarniku rybę z sosem rybnym. Jedzenie z absolutnie każdej ryby nabywa swój niepowtarzalny smak i aromat w połączeniu z nim. Jeśli chcesz rozpieszczać swoich bliskich i przyjaciół czymś nowym, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy przygotowywać sos rybny od tego, że dobrze myjemy ogórki, pietruszkę, kapary i estragon pod bieżącą wodą. Następnie osusz wszystkie składniki ręcznikiem papierowym. Następnie drobno posiekaj je ostrym nożem. Teraz wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z majonezem prowansalskim, octem winnym, pieprzem i sosem Tabasco. Następnie ostrożnie wkładamy nasz sos do lodówki na około godzinę. Taki sos nadaje się zarówno do ryb białych, jak i czerwonych, zarówno smażonych, gotowanych z grillem, jak i pieczonych w piekarniku. Smacznego dla Ciebie i Twoich bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Sos Tabasco - 12   kcal/100g

Podobne przepisy