wieprzowina z ziemniakami na patelni
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Oczyść warzywa.
Krok 3:
Pokrój mięso i warzywa na mniej więcej takie same kawałki.
Krok 4:
Najpierw usmaż na oleju słonecznikowym (jeśli wieprzowina nie jest tłusta, jeśli jest tłusta, to może olej będzie zbędny, zależy od rodzaju wieprzowiny). Następnie dodaj część cebuli, aby mięso było nasycone jego aromatem.
Krok 5:
Dodaj ziemniaki, wymieszaj i przykryj.
Krok 6:
Dodaj marchewki, smaż na małym ogniu pod pokrywką z jednej strony, a następnie odwróć i ugotuj z drugiej strony. Możesz ugotować wersję duszoną, możesz ją usmażyć-zdejmij pokrywkę i zrumień ziemniaki z mięsem.
wieprzowina z ziemniakami na patelni to najszybsze i dlatego najczęstsze danie z ziemniaków z mięsem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g