wieprzowina z ziemniakami na patelni

wieprzowina z ziemniakami na patelni-szybka, satysfakcjonująca, pyszna! Wieprzowina z ziemniakami na patelni jest znana wszystkim. W końcu to danie to tylko ratunek na każdą nieprzewidzianą okazję. Produkty są najczęściej używane i znane, aby szybko nakarmić rodzinę lub nagłych gości. Wszelkie sałatki ze świeżych warzyw, po prostu pokrojone w plasterki pomidory i ogórki, marynaty i marynaty doskonale komponują się z daniem.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 44 % 12 g
159 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso i warzywa na mniej więcej takie same kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Najpierw usmaż na oleju słonecznikowym (jeśli wieprzowina nie jest tłusta, jeśli jest tłusta, to może olej będzie zbędny, zależy od rodzaju wieprzowiny). Następnie dodaj część cebuli, aby mięso było nasycone jego aromatem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ziemniaki, wymieszaj i przykryj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj marchewki, smaż na małym ogniu pod pokrywką z jednej strony, a następnie odwróć i ugotuj z drugiej strony. Możesz ugotować wersję duszoną, możesz ją usmażyć-zdejmij pokrywkę i zrumień ziemniaki z mięsem.

wieprzowina z ziemniakami na patelni to najszybsze i dlatego najczęstsze danie z ziemniaków z mięsem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy