skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z kurczakiem? Przygotuj wskazane składniki. Wyjmij ciasto francuskie bez drożdży na półtorej godziny przed gotowaniem z zamrażarki i pozostaw na stole w temperaturze pokojowej bez wyjmowania z opakowania. Mam kwadrat ciasta z dwóch warstw.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Możesz używać nie tylko surowego, ale także gotowanego, smażonego lub wędzonego mięsa z kurczaka.
Krok 3:
Umyj i zetrzyj umyte marchewki na grubej tarce. Marchewki dodają soczystości i jasności ciastu. Jeśli tak naprawdę jej nie lubisz, możesz jej nie dodawać.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5:
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Krok 6:
Na oleju roślinnym smaż pokrojony filet z kurczaka i marchewkę z cebulą przez 7-10 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wyłącz piec. Zdejmij z niego naczynie z opiekaniem i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 7:
Dodaj starty ser do smażonego, lekko schłodzonego mięsa z warzywami. Wymieszać.
Krok 8:
Lekko nasmaruj formę piekarnika olejem i ułóż jedną warstwę ciasta, aby uformowały się boki. Ułóż równomiernie przygotowane nadzienie na wierzchu.
Krok 9:
Przykryj drugą warstwą ciasta, ściskając krawędzie ze wszystkich stron. Widelcem nakłuć ciasto, posmarować ubitym jajkiem. Posyp wierzch białym sezamem. Piec ciasto w rozgrzanym do 180 gr. piekarnik około 30-40 minut.
Krok 10:
Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika, można je natychmiast podać nawet na gorąco.
ciasta francuskie są różnorodne i łatwe do zrobienia. Zawsze należy przechowywać opakowanie mrożonego ciasta w lodówce. A potem przygotowanie przekąski, a czasem kolacji, nie zajmuje dużo czasu. Ciasto z kurczakiem to jeden z najłatwiejszych, najszybszych i najsmaczniejszych przepisów na dania z tym ciastem. Dostępne składniki, łatwość przygotowania i smaczny wynik to główne składniki tego ciasta.
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g