skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Schłodzoną wieprzowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą, a następnie pokrój w długie podłużne paski, aby później pokroić w ładną kostkę. Po pokrojeniu, soli i pieprzu, mieszając je w jednej misce.
Krok 3:
Teraz bierzemy cebulę, obieramy i przepuszczamy przez tarkę.
Krok 4:
Rozgniecioną masę cebuli wkładamy do miski z mięsem i mieszamy.
Krok 5:
Następny składnik w kolejce, najważniejszy dla naszego przepisu jest piwo. Wlej go do miski z mięsem, ale ostrożnie, stopniowo, nie zapominając o zamieszaniu. Spróbuj określić, jak bardzo chcesz namoczyć mięso piwem. Idealnie, kawałki wieprzowiny nie powinny w nim unosić się. Przykryj obrabiany przedmiot odpowiednią pokrywką, pozostawiając mięso w temperaturze pokojowej na godzinę. Po godzinie wyjmujemy pojemnik do lodówki i zostawiamy go tam na pół dnia.
Krok 6:
Marynowane kawałki szyi wieprzowej są umieszczane na szaszłykach i pieczone nad gorącymi żarami na grillu.Od czasu do czasu obracaj szaszłyki, Regularnie sprawdzaj, czy są ugotowane i podlewaj, aby były wilgotne, nie przypalały się ani nie wysychały.
Krok 7:
Podawaj z sałatką warzywną. Smacznego!
nie musisz mieć przy sobie grilla, tym bardziej, jeśli zamierzasz gotować na świeżym powietrzu. Ostatnie uwagi dotyczące przepisu: od czasu do czasu obracaj szaszłyki, Regularnie sprawdzaj, czy są ugotowane, i podlewaj je, aby były wilgotne, nie przypalały się ani nie wysychały.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g