szaszłyki w piwie wieprzowym są miękkie i soczyste na grillu

Mężczyzna się nie oprze! Apetyczny, niezapomniany i bardzo prosty! Teraz przygotujemy kebab w piwie. Tak, tak! nie z piwem, ale w piwie. Bardzo smaczny okazuje się Kebab!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 11 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 11 % 3 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Schłodzoną wieprzowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą, a następnie pokrój w długie podłużne paski, aby później pokroić w ładną kostkę. Po pokrojeniu, soli i pieprzu, mieszając je w jednej misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz bierzemy cebulę, obieramy i przepuszczamy przez tarkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgniecioną masę cebuli wkładamy do miski z mięsem i mieszamy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następny składnik w kolejce, najważniejszy dla naszego przepisu jest piwo. Wlej go do miski z mięsem, ale ostrożnie, stopniowo, nie zapominając o zamieszaniu. Spróbuj określić, jak bardzo chcesz namoczyć mięso piwem. Idealnie, kawałki wieprzowiny nie powinny w nim unosić się. Przykryj obrabiany przedmiot odpowiednią pokrywką, pozostawiając mięso w temperaturze pokojowej na godzinę. Po godzinie wyjmujemy pojemnik do lodówki i zostawiamy go tam na pół dnia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Marynowane kawałki szyi wieprzowej są umieszczane na szaszłykach i pieczone nad gorącymi żarami na grillu.Od czasu do czasu obracaj szaszłyki, Regularnie sprawdzaj, czy są ugotowane i podlewaj, aby były wilgotne, nie przypalały się ani nie wysychały.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj z sałatką warzywną. Smacznego!

nie musisz mieć przy sobie grilla, tym bardziej, jeśli zamierzasz gotować na świeżym powietrzu. Ostatnie uwagi dotyczące przepisu: od czasu do czasu obracaj szaszłyki, Regularnie sprawdzaj, czy są ugotowane, i podlewaj je, aby były wilgotne, nie przypalały się ani nie wysychały.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy