skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć język morski w cieście na patelni? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Język morski jest często mylony z pangasiusem. Filety z języka morskiego są prawie białe, praktycznie przezroczyste i nieco cieńsze. Filet pangasius zwykle ma warstwę tłuszczu po bokach fileta. Język morski nie powinien go mieć. Kupując, wybierz rybę z cienką warstwą lukru lodowego.
Krok 2:
Wyjmij rybę z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia w temperaturze pokojowej. Osusz rozmrożoną rybę ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci. Przygotowaną rybę pokroić na małe kawałki i posypać solą i przyprawami. Jako przyprawę możesz ograniczyć się do mielonego pieprzu lub możesz użyć gotowego zestawu przypraw do ryb.
Krok 3:
W osobnej misce połącz jajko z mąką.
Krok 4:
Trochę solić i wymieszać trzepaczką. Gotowe ciasto nie jest zbyt grube.
Krok 5:
Zanurz każdy kawałek ryby w cieście, aby równomiernie pokrył rybę ze wszystkich stron.
Krok 6:
Wlej trochę oleju roślinnego na gorącą patelnię i ułóż rybę w cieście. Smaż na małym ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 7:
Gotowa ryba stanie się apetycznym złotym kolorem. Wyjmij go z patelni i połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju.
Krok 8:
Gotowy język morski podawaj na gorąco. W razie potrzeby można go uzupełnić przystawką z puree ziemniaczanego i świeżymi warzywami. Smacznego!
możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Język morski - 88 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g