skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić panierowane piersi z kurczaka na patelni? Przygotuj wszystkie produkty.
Krok 2:
Opłucz pierś kurczaka wodą i pokrój na duże kawałki.
Krok 3:
Pokonaj każdy kawałek młotkiem do gotowania.
Krok 4:
Rozbij jajko na głęboką miskę, wlej kardamon i sól. Ubij trzepaczką, aż będzie gładka. Kardamon można zastąpić czarnym pieprzem lub innymi przyprawami.
Krok 5:
Najpierw zwiń mięso w przesianą mąkę.
Krok 6:
Następnie zanurz w jajku.
Krok 7:
Z obu stron zwiń mięso w bułkę tartą.
Krok 8:
Włóż pierś z kurczaka do rozgrzanego oleju. Z każdej strony smażyć na złoty kolor.
Krok 9:
Połóż kawałki mięsa na talerzu. Możesz podawać do stołu w przystawce warzywnej. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g