panierowane piersi z kurczaka na patelni

szybko i łatwo! Miękkie i aromatyczne mięso z kurczaka w bułce tartej. Panierowane piersi z kurczaka z pewnością przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny. Mięso jest dietetyczne, miękkie i zawsze bardzo smaczne. W tej wersji filet z kurczaka doskonale komponuje się z duszonymi ziemniakami. Nadaje się do napojów alkoholowych na świątecznym stole w postaci apetycznej przekąski.
NinelAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 27 listopada-3 grudnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 17 g
tłuszcze 27 % 13 g
węglowodany 39 % 19 g
252 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić panierowane piersi z kurczaka na patelni? Przygotuj wszystkie produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz pierś kurczaka wodą i pokrój na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokonaj każdy kawałek młotkiem do gotowania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozbij jajko na głęboką miskę, wlej kardamon i sól. Ubij trzepaczką, aż będzie gładka. Kardamon można zastąpić czarnym pieprzem lub innymi przyprawami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Najpierw zwiń mięso w przesianą mąkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie zanurz w jajku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Z obu stron zwiń mięso w bułkę tartą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż pierś z kurczaka do rozgrzanego oleju. Z każdej strony smażyć na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż kawałki mięsa na talerzu. Możesz podawać do stołu w przystawce warzywnej. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy