skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wątrobę z makaronem? Przygotuj wskazane składniki. Wątroba do gotowania potrzebuje kurczaka, świeżego, wcześniej nie mrożonego. Każdy makaron będzie odpowiedni, lepiej, aby był wykonany z pszenicy durum. Średniej wielkości cebula i marchewka, olej roślinny do smażenia. Przygotuj patelnię do smażenia i wlej zimną wodę do garnka, aby ugotować makaron, ustaw go na ciepło.
Krok 2:
Umyj i obierz cebulę i marchewkę. Nie grubo posiekaj cebuli, zetrzyj marchewki na grubej tarce lub drobno posiekaj. Umieść patelnię na ogniu, podgrzej. Wlej olej roślinny, włóż posiekane warzywa i smaż je na dużym ogniu, ciągle mieszając, aż cebula stanie się przezroczysta.
Krok 3:
Wątróbkę drobiową opłucz pod bieżącą zimną wodą i osusz papierowymi serwetkami lub ręcznikiem. Odetnij tłuszcz i żyły z wątroby. Wytnij duże kawałki wątroby mniejsze, a małe nie mogą być cięte. Umieść pokrojoną wątróbkę drobiową na patelni do smażonych warzyw.
Krok 4:
Dodaj sól, czarny pieprz do smaku do wątroby (możesz również dodać swoje ulubione przyprawy, liście laurowe, ziele angielskie itp.), wymieszaj wątrobę ze smażonymi warzywami. Zmniejsz ogień do nieco mniej niż przeciętnego, przykryj patelnię pokrywką i gotuj wątrobę z cebulą i marchewką przez 10 minut. Podczas duszenia smakuj wątrobę, aby nie wyschła podczas gotowania.
Krok 5:
Sól zagotowaną wodę do gotowania makaronu. Zanurz wybrany makaron we wrzącej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie gotowy. Włóż gotowy makaron do durszlaka. Aby danie było smaczne, nie trzeba rozgotowywać makaronu, niech będzie "Al Dente".
Krok 6:
Dodaj gotowy makaron do smażonej wątróbki drobiowej z warzywami i wszystko bardzo dobrze wymieszaj, aby wszystkie makarony wchłonęły smak i aromat gotowanego dania.
Krok 7:
Wątróbkę drobiową z makaronem podawaj na gorąco. To samodzielne danie, które świetnie sprawdzi się na rodzinny obiad. Podczas serwowania makaron można posypać świeżymi posiekanymi ziołami i podać sałatkę ze świeżych warzyw.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g