pieczeń wieprzowa z ziemniakami w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy mięso, lepiej z warstwami, mam część szyjną. Cebula, marchew i ziemniaki, pasta pomidorowa.
Krok 2:
Pokrój mięso na kawałki.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Pokrój marchewki w pierścienie.
Krok 4:
Włącz tryb Pieczenie. Wlej olej. Włóż mięso i smaż przez 20 minut.
Krok 5:
Następnie dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę
Krok 7:
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy do smażonego mięsa. Wszystko mieszamy .
Krok 8:
Dodaj ziemniaki i wlej wodę. Nalałem tak, aby ziemniaki były lekko zamknięte. Włącz teraz tryb gaszenia i pozostaw na 1 godzinę. Możesz także gotować w trybie Pieczenia.
Krok 9:
Tutaj mamy takie pyszne ziemniaki z mięsem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g