pieczeń wieprzowa z ziemniakami w powolnej kuchence

gotowana pieczeń w powolnej kuchence jest jak danie z pieca! Wraz z pojawieniem się multicookera w naszym życiu niektóre procesy gotowania stały się znacznie łatwiejsze i szybsze. Oczywiście ziemniaki i cebula i tak musimy obierać. Ale potraw gotowanych w tym cudownym rondlu nie można zepsuć. Przygotowujemy więc pyszną pieczeń. Bardzo podobał mi się jego smak! Dlatego polecam i tobie!
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 43 % 9 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc bierzemy mięso, lepiej z warstwami, mam część szyjną. Cebula, marchew i ziemniaki, pasta pomidorowa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Pokrój marchewki w pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włącz tryb Pieczenie. Wlej olej. Włóż mięso i smaż przez 20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez kolejne 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy do smażonego mięsa. Wszystko mieszamy .

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj ziemniaki i wlej wodę. Nalałem tak, aby ziemniaki były lekko zamknięte. Włącz teraz tryb gaszenia i pozostaw na 1 godzinę. Możesz także gotować w trybie Pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Tutaj mamy takie pyszne ziemniaki z mięsem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy