skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bulgur z wieprzowiną i warzywami na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wszystkie warzywa dobrze spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Zielony groszek można stosować zarówno świeży, jak i mrożony. Nie jest konieczne wstępne rozmrażanie.
Krok 2:
Pokrój mięso wieprzowe na kawałki i smaż na dużym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego. Kawałki mięsa powinny się trochę usmażyć.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę. Marchewki można pokroić na duże kawałki i zetrzeć.
Krok 4:
Dodaj cebulę i marchewkę na patelnię do mięsa i smaż przez kolejne 3-5 minut. Z warzyw pojawi się charakterystyczny aromat.
Krok 5:
Następnie dodaj posiekaną paprykę i pomidory. Kształt cięcia może być dowolny. Skoncentruj się na swoich upodobaniach.
Krok 6:
Bulgur opłucz kilka razy w zimnej wodzie. Następnie spuść z niego całą wodę i włóż bulgur na patelnię.
Krok 7:
Napełnij wszystko gorącą wodą. Dlaczego gorąco? W takim przypadku nie będzie różnicy temperatur dla mięsa, a wszystkie składniki będą równomiernie gotować.
Krok 8:
Rozłóż zielony groszek na całej powierzchni. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut.
Krok 9:
W tym czasie bulgur wchłonie całą wodę i stanie się miękki. A mięso będzie miało czas na pełne ugotowanie.
Krok 10:
Zdejmij patelnię z ognia, rozłóż naczynie na talerzach i podawaj! Smacznego!
ważne! Artykuł pomoże gotować z bulguru smacznie, łatwo i różnorodnie "bulgur: Poznaj się bliżej i śmiało gotuj!"
możesz w prosty sposób sprawdzić, czy olej rozgrzał się wystarczająco dobrze na patelni. Zanurz w nim drewnianą szpatułkę. Jeśli wokół niego zgromadzą się bąbelki, możesz rozpocząć proces smażenia.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g