skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak dusić wieprzowinę z warzywami na patelni? Przepis jest bardzo prosty, chociaż zawiera wiele składników. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Oprócz warzyw wskazanych w przepisie możesz dodawać warzywa według własnych upodobań. Może to być bakłażan, Kabaczek, ziemniaki, cebula, zamiast zwykłej cukinii weź cukinię itp. Olej jest dowolnym olejem roślinnym.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój na średnie kawałki. Mam polędwicę wieprzową, ale możesz użyć dowolnego innego mięsa bez kości.
Krok 3:
Umyj i osusz wszystkie warzywa. Cukinię pokroić w ćwiartki. Jeśli cukinia jest młoda, a jej skóra jest delikatna, nie jest konieczne jej cięcie. Wystarczy dokładnie przetrzeć szczotką.
Krok 4:
Obierz i pokrój marchewki na ćwiartki.
Krok 5:
Paprykę obrać z nasion i pokroić w średnie kostki lub paski. Możesz użyć dowolnego koloru papryki. Lub zastąp go zwykłą papryką, której zwykle używamy do nadziewania.
Krok 6:
Pokrój pomidora na połówki i zetrzyj miąższ na drobnej tarce, odcinając skórkę. Możesz również najpierw usunąć skórkę i zmielić miąższ w blenderze. Lub całkowicie użyj posiekanych pomidorów w sklepie.
Krok 7:
Drobno posiekaj czosnek nożem.
Krok 8:
Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa. Mam pietruszkę i kolendrę jako zioła, ale możesz zastąpić lub uzupełnić ten zestaw ziołami według własnych upodobań.
Krok 9:
Na głębokiej patelni z grubym dnem rozgrzej olej roślinny na dużym ogniu. Ułożyć wieprzowinę i smażyć, mieszając, na złoty kolor, około 10 minut. Na koniec posolić i pieprzyć mięso.
Krok 10:
Dodaj marchewkę i czosnek do mięsa i smaż na średnim ogniu, mieszając przez około 5 minut.
Krok 11:
Dodaj paprykę, cukinię i smaż wszystko razem przez około 5 minut.
Krok 12:
Dodaj pokruszone pomidory, liść laurowy na patelnię, wlej wodę. Sól, pieprz do smaku i wymieszaj.
Krok 13:
Zagotuj wieprzowinę z warzywami, zmniejsz ogień do minimum i gotuj wszystko razem przez około 30 minut. Dokładny czas zależy od wielkości kawałków mięsa,siły nagrzewania patelni itp.
Krok 14:
Na samym końcu posyp wszystko posiekanymi ziołami i wyłącz ogrzewanie. Możesz natychmiast podać mięso do stołu z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g