skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy pod bieżącą wodą, dokładnie osuszamy ręcznikami papierowymi, kroimy na małe kawałki - aby wygodnie było jeść. Po przeniesieniu mięsa do miski.
2. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i wyślij do mięsa.
3. Po cebuli dodaj przyprawy i majonez do mięsa, dobrze wymieszaj rękami, lekko naciśnij, aby cebula wypuściła sok. Jeśli chodzi o przyprawy, możesz kierować się preferencjami smakowymi lub po prostu użyć gotowej mieszanki przypraw do grilla.
4. Przykryj miskę mięsem pokrywką lub folią spożywczą, Wyślij do lodówki na sześć godzin. Najwygodniej jest gotować wieczorem i pozostawić mięso do marynowania & nbsp; na noc.
5. Po określonym czasie naciągamy mięso na szaszłyki. Cebula nie będzie już potrzebna. Umieszczamy szaszłyki nad dobrze rozgrzanymi węglami, upewniamy się, że płomień się nie pojawia, A gdy się pojawi, natychmiast gasimy.
6. Gdy dolna warstwa się zrumieni, posolić mięso, obrócić na drugą stronę i ponownie posolić.& nbsp; pod warunkiem, że jest wystarczająco dużo gorących węgli, Kebab gotuje się przez około 7-10 minut. Nie zaleca się dłuższego smażenia wieprzowiny, aby nie wysuszyć mięsa. Powinien pozostać soczysty i delikatny.
podawaj gotowy kebab z sałatką ze świeżych warzyw. Będzie również smaczny z grillowanymi warzywami, ale jako opcja możesz po prostu podawać ze świeżo posiekaną cebulą i dużą ilością zieleni. Nie zapomnij podać pysznego sosu do grilla według własnego gustu, na przykład pikantny pomidor doskonale komponuje się z mięsem smażonym na węglach.
jedz z przyjemnością, traktuj przyjaciół! Miłego wypoczynku na łonie natury!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 142 kcal/100g