szaszłyki w czerwonym winie na grillu

pyszny, delikatny i soczysty kebab na czerwonym winie! Jeśli lubisz Kemping tak samo jak my, wypróbuj inną opcję gotowania kebaba. Jest to szaszłyk marynowany z czerwonym winem. Wino doskonale zmiękcza włókna mięsa i staje się delikatne i soczyste. Alkohol odparowuje podczas gotowania i wcale nie jest wyczuwalny w gotowym naczyniu.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 13 % 3 g
162 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do gotowania szaszłyków wieprzowych najlepiej użyć szyi. Tutaj mięso jest bardzo delikatne z niezbędną cienką warstwą tłuszczu. Pokrój mięso na małe kawałki tej samej wielkości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Wymieszaj kawałki mięsa z posiekaną cebulą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj czerwone wino do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do marynowania na 3-4 godziny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A teraz Chip każdego z naszych kebabów! Przed smażeniem mięsa nawlecz całe pieczarki w puszkach na szaszłyki lub cienkie szaszłyki. Usmaż je na gorących węglach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie umieść je na patelni, w której planujesz usunąć gotowy Kebab.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Marynowane mięso gotuj na szaszłykach nad gorącymi węglami. Pamiętaj, aby obracać ze wszystkich stron, aby mięso było równomiernie ugotowane.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotowy kebab na patelnię, bezpośrednio na grzyby. Ostatecznie pieczarki są doskonale nasycone sokiem z gorącego, pachnącego grilla i stają się niesamowicie smaczne. Przy stole przede wszystkim zjada się pieczarki. A mięso gotowane w naturze i węglach jest dobre samo w sobie. Do szaszłyków podawaj świeże zioła i warzywa. Smacznego!

jeśli chcesz spojrzeć na szaszłyki w nowy sposób, spróbuj marynaty na czerwonym winie. Ta marynata sprawia, że mięso jest soczyste, delikatne i aromatyczne z odrobiną pikantności. Ta marynata do gotowania mięsa jest idealna na wycieczkę do natury z przyjaciółmi lub prosty romantyczny wieczór.
aby przygotować Kebab, możesz wziąć wieprzowinę, wołowinę, jagnięcinę lub kurczaka. Wybierz mięso, które lubisz najbardziej. Do marynaty winnej najlepiej jest wziąć wytrawne wino. jest o wiele bardziej podobny niż słodki lub półsłodki. Wyrafinowany aromat wina doda potrawie wyjątkowego charakteru. Bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy