skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do gotowania szaszłyków wieprzowych najlepiej użyć szyi. Tutaj mięso jest bardzo delikatne z niezbędną cienką warstwą tłuszczu. Pokrój mięso na małe kawałki tej samej wielkości.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie. Wymieszaj kawałki mięsa z posiekaną cebulą.
Krok 3:
Dodaj czerwone wino do miski.
Krok 4:
Dodaj sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw do marynowania na 3-4 godziny.
Krok 5:
A teraz Chip każdego z naszych kebabów! Przed smażeniem mięsa nawlecz całe pieczarki w puszkach na szaszłyki lub cienkie szaszłyki. Usmaż je na gorących węglach.
Krok 6:
Następnie umieść je na patelni, w której planujesz usunąć gotowy Kebab.
Krok 7:
Marynowane mięso gotuj na szaszłykach nad gorącymi węglami. Pamiętaj, aby obracać ze wszystkich stron, aby mięso było równomiernie ugotowane.
Krok 8:
Wyjmij gotowy kebab na patelnię, bezpośrednio na grzyby. Ostatecznie pieczarki są doskonale nasycone sokiem z gorącego, pachnącego grilla i stają się niesamowicie smaczne. Przy stole przede wszystkim zjada się pieczarki. A mięso gotowane w naturze i węglach jest dobre samo w sobie. Do szaszłyków podawaj świeże zioła i warzywa. Smacznego!
jeśli chcesz spojrzeć na szaszłyki w nowy sposób, spróbuj marynaty na czerwonym winie. Ta marynata sprawia, że mięso jest soczyste, delikatne i aromatyczne z odrobiną pikantności. Ta marynata do gotowania mięsa jest idealna na wycieczkę do natury z przyjaciółmi lub prosty romantyczny wieczór.
aby przygotować Kebab, możesz wziąć wieprzowinę, wołowinę, jagnięcinę lub kurczaka. Wybierz mięso, które lubisz najbardziej. Do marynaty winnej najlepiej jest wziąć wytrawne wino. jest o wiele bardziej podobny niż słodki lub półsłodki. Wyrafinowany aromat wina doda potrawie wyjątkowego charakteru. Bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g