skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić naleśniki z wątróbką z nadzieniem? przygotuj do tego niezbędne składniki. Przepłucz wątróbkę drobiową pod bieżącą wodą. Użyj miękkiego twarogu - jest sprzedawany w małych słoikach. Ser twarogowy weź kremowy, bez żadnych dodatków.
Krok 2:
Zamień wątróbkę drobiową w jednorodną masę w misce rozdrabniacza.
Krok 3:
Dodaj jajka, mleko i mąkę do posiekanej wątróbki drobiowej. Wlej olej roślinny. Do smaku dodaj sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 4:
Gotowe ciasto wątrobowe będzie płynne. Konsystencja będzie przypominać kefir.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię do smażenia, aż będzie gorąca. Przed pierwszym naleśnikiem dodaj trochę oleju roślinnego na patelnię. Wlej trochę ciasta na patelnię i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Smaż naleśniki na małym ogniu z obu stron, aż się zrumienią.
Krok 6:
Więc przygotuj wszystkie naleśniki. Mam 7 sztuk.
Krok 7:
Aby przygotować nadzienie, obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i smaż warzywa przez 3-4 minuty na małym ogniu. Następnie przykryj je pokrywką i gotuj warzywa na najmniejszym ogniu przez kolejne 8-10 minut, aby marchewki były miękkie. Następnie ostudź nadzienie warzywne.
Krok 8:
Do smarowania połącz ser i twaróg. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Wszystko wymieszaj.
Krok 9:
Posmaruj każdy naleśnik wątrobowy twarogiem i połóż smażone warzywa na jednej krawędzi. Przekręć wszystko w rolkę.
Krok 10:
Więc zbierz wszystkie naleśniki. Gotowe naleśniki można pokroić na 2-3 części i podawać. Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g