naleśniki z wątróbką

niezwykłe, bardzo smaczne i proste - na wakacje lub przekąskę! Nadziewane naleśniki z wątróbką to świetny pomysł na piękną i aromatyczną przekąskę z wątróbki drobiowej, którą można przygotować, gdy niespodziewani goście są na wyciągnięcie ręki lub trzeba zabrać coś obfitego w drogę. Spróbuj I ty!!!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 25 % 6 g
135 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić naleśniki z wątróbką z nadzieniem? przygotuj do tego niezbędne składniki. Przepłucz wątróbkę drobiową pod bieżącą wodą. Użyj miękkiego twarogu - jest sprzedawany w małych słoikach. Ser twarogowy weź kremowy, bez żadnych dodatków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zamień wątróbkę drobiową w jednorodną masę w misce rozdrabniacza.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jajka, mleko i mąkę do posiekanej wątróbki drobiowej. Wlej olej roślinny. Do smaku dodaj sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowe ciasto wątrobowe będzie płynne. Konsystencja będzie przypominać kefir.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej patelnię do smażenia, aż będzie gorąca. Przed pierwszym naleśnikiem dodaj trochę oleju roślinnego na patelnię. Wlej trochę ciasta na patelnię i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Smaż naleśniki na małym ogniu z obu stron, aż się zrumienią.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Więc przygotuj wszystkie naleśniki. Mam 7 sztuk.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby przygotować nadzienie, obierz cebulę i marchewkę i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń. Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i smaż warzywa przez 3-4 minuty na małym ogniu. Następnie przykryj je pokrywką i gotuj warzywa na najmniejszym ogniu przez kolejne 8-10 minut, aby marchewki były miękkie. Następnie ostudź nadzienie warzywne.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do smarowania połącz ser i twaróg. Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Wszystko wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj każdy naleśnik wątrobowy twarogiem i połóż smażone warzywa na jednej krawędzi. Przekręć wszystko w rolkę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Więc zbierz wszystkie naleśniki. Gotowe naleśniki można pokroić na 2-3 części i podawać. Smacznego!

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).  

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy