skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec wieprzowinę z ananasem i serem w piekarniku? Odmierz potrzebne składniki. Mam sznycle wieprzowe, możesz wziąć każdą inną część tuszy, o ile jest bez kości. Wziąłem ananasy z konserw, 5 sztuk, według liczby sznycli - jeden kubek.
Krok 2:
Dobrze umyj warzywa, osusz. Pokrój pomidory i cebulę w pierścienie. Aby zapobiec łzawieniu oczu, zwilż nóż wodą z kranu. Nie zdjąłem skórki z pomidorów, możesz to zrobić, jeśli nie lubisz widzieć jej w naczyniu.
Krok 3:
Sznycle uderz z dwóch stron. Jeśli wzdłuż krawędzi kawałków mięsa przechodzi żyła, pokrój ją nożem w kilku miejscach. W przeciwnym razie mięso zacznie zwijać się w rurkę i kurczyć podczas pieczenia.
Krok 4:
Zetrzyj ser. Zrobi to każdy twardy ser.
Krok 5:
Posolić, pieprzyć mięso i ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Krok 6:
Połóż krążki cebuli na mięsie i nałóż siatkę majonezową.
Krok 7:
Ułóż kółka pomidora na wierzchu. Połóż pierścienie ananasa na pomidorze.
Krok 8:
Ponownie nałóż siatkę majonezową. W rezultacie uzyskuje się takie puste miejsca.
Krok 9:
Posyp sznycle startym serem na wierzchu i połóż oliwkę na środku krążków ananasa. Piec naczynie w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30-35 minut. Czas pieczenia i temperaturę określ piekarnik.
jeśli nie masz gotowych sznycli, możesz kupić kawałek węglanu i pokroić go na porcje o szerokości co najmniej 5 mm.
czerwoną cebulę można zastąpić zwykłą cebulą.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
oprócz wieprzowiny w tym naczyniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g