tortille na sodzie na patelni
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę pszenną do głębokiej miski. Dodaj sól i sodę oczyszczoną, wymieszaj.
2. Zrób zagłębienie w mące, wlej olej roślinny i wodę.
3. Zagnieść gęste ciasto i pozostawić na 20-30 minut pod folią spożywczą.
4. Ciasto podzielić na 8-10 części, każdą z nich rozwałkować na ciasto o grubości 3-4 mm.
5. Smażyć tortille na oleju na złoty kolor z obu stron. Przenieś je na suchą serwetkę,a następnie podawaj na ciepło. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g