kanapki na szaszłykach
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój każdą kromkę chleba na tosty na pół. Powierzchnię każdego kawałka smarujemy majonezem. W takim przypadku majonez zastępuje klej. Nie chcesz, żeby gość złapał kanapkę, prawda? A nawet prosto na frak? Na każdym posmarowanym kawałku kładziemy liść sałaty. Najlepiej małe. Zwykle występuje w mieszankach sałatkowych. Czerwony i zielony.
pokrój rybę na cienkie plasterki, prawie przezroczyste. Zwiń rybę w rolki i umieść gałązkę pietruszki na środku każdego. Teraz uważnie: krok jest dla nas czymś w rodzaju szpilki do kapeluszy. Wprowadzamy szpikulec tak, aby chwycił zarówno rybę, jak i pietruszkę, a wszystko to mocno Przypnij do chleba. Udało się?
wszystko układamy na tacy i możemy przynieść gościom przekąskę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g