Sałatka z kalarepy bez majonezu
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
dla niego użyłem tarki, która sieka warzywa na podobieństwo koreańskiej marchewki. Kalarepę należy obrać i zetrzeć. Dodaję do niego imbir starty na drobnej tarce i jasny obrany sezam. Wysyłam tam cukier, estragon (zamiast tego można dodać łyżeczkę świeżo posiekanego tarhuna), pieprz, ocet balsamiczny i olej ryżowy. Szczególnie chciałbym tutaj zwrócić uwagę na olej ryżowy. Jeśli spróbujesz go raz, stanie się niezbędnym pomocnikiem w Twojej kuchni do gotowania różnych potraw. Jest zdrowy na równi z oliwą z oliwek i smakuje niesamowicie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kalarepa - 42 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g