skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z cukinii z serem i czosnkiem? Przygotuj produkty wskazane w przepisie. Cukinia jest młoda, ma cienką, delikatną skórkę i nie ma nasion w środku. Zamiast cukinii można wziąć cukinię. Tak więc umyj warzywa, jajka i obrany czosnek i osusz serwetkami.
Krok 2:
Cukinię pokroić w cienkie plasterki i posypać szczyptą soli. Pozostaw w ten sposób na 5-10 minut. W tym czasie cukinia da sok. Następnie osusz paski serwetką, aby usunąć nadmiar płynu.
Krok 3:
Obtocz każdy kawałek mąki po obu stronach.
Krok 4:
Wbij jajka do głębokiego pojemnika i mieszaj trzepaczką, aż będą gładkie. Sól do smaku. Zanurz cukinię w mieszance jajecznej najpierw z jednej strony, a następnie z drugiej. Podnieś paski nad talerzem, aby nadmiar warstwy jajka z powrotem do miski.
Krok 5:
Na patelni rozgrzej bezwonny olej roślinny. Smaż cukinię z obu stron na umiarkowanym ogniu, aż pojawi się apetyczny rumiany kolor.
Krok 6:
Ułóż cukinię na papierowych serwetkach, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Krok 7:
Przygotuj nadzienie. Zetrzyj ser, Wyślij do małej głębokiej miski. Dodaj posiekany koperek i czosnek przepuszczony przez prasę. Pieprz do smaku, sól i dodaj majonez (ilość majonezu można nieznacznie zwiększyć lub zmniejszyć zgodnie z życzeniem). Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Ułóż paski cukinii na płaskiej powierzchni. Połóż nadzienie serowe na jednej krawędzi, jak na zdjęciu.
Krok 9:
Ułóż plasterek pomidora na wierzchu. Pomidory lepiej pokroić w małe plasterki lub paski, wtedy bułki łatwiej się zwijają.
Krok 10:
Zwiń cukinię w bułki.
Krok 11:
Można podać bezpośrednio do stołu.
Krok 12:
Bułki okażą się smaczniejsze i bogatsze, jeśli pozostawisz je przez chwilę w lodówce.
aby zapobiec rozpadowi rolek, można je naprawić wykałaczką.
podawaj ze świeżymi ziołami.
smacznego!
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g