skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pieczeń wieprzową z ziemniakami w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć dowolną wieprzowinę, ale najlepiej nadaje się tutaj kawałek z niewielką ilością tłuszczu. Jeśli mięso zostało wstępnie zamrożone, włóż je do lodówki do rozmrożenia lub rozmrozić w kuchence mikrofalowej. Umyj i osusz warzywa.
Krok 2:
Włącz piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Opłucz mięso, osusz i pokrój w średnią kostkę. Włóż kawałki mięsa do miski, sól, pieprz, wymieszaj. Możesz również użyć swoich ulubionych przypraw i przypraw. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem i włóż do niego kawałki wieprzowiny. Wlej trochę wody.
Krok 3:
Włóż formę z mięsem do gorącego piekarnika i piecz przez 20 minut. Wieprzowina powinna być prawie gotowa.
Krok 4:
Wyjmij mięso z piekarnika, nie wyłączaj go jeszcze. Włóż musztardę do mięsa, dokładnie wymieszaj. Musztardę można wziąć według własnego uznania.
Krok 5:
Obierz marchewki, pokrój w paski. Wolę ten kawałek, ale można go pokroić w kliny, średnią kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Włóż marchewki do formy z pieczonym mięsem.
Krok 6:
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Dodaj cebulę do wieprzowiny z marchewką.
Krok 7:
Pokrój pomidora w dużą kostkę. Możesz najpierw usunąć z niego skórę. Umieść pomidora na innych produktach.
Krok 8:
Obierz czosnek i drobno posiekaj. Dodaj go do formy z mięsem i warzywami. Sól i pieprz warzywa na wierzchu.
Krok 9:
Obierz ziemniaki, opłucz i pokrój w plasterki, kostki lub dużą kostkę. Rozłóż ziemniaki na warzywach, aby były całkowicie przykryte. Ziemniaki również trochę soli i pieprzu.
Krok 10:
Włóż wszystko z powrotem do gorącego piekarnika i piecz na średnim poziomie przez 40 do 50 minut, aż ziemniaki się ugotują.
Krok 11:
Wyjmij patelnię z pieczeniem z piekarnika, wymieszaj i ułóż na talerzach.
Krok 12:
Podawaj. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jak łatwo zdjąć skórkę z pomidorów? Umyj je, wykonaj nacięcia na krzyż ostrym nożem. Zanurz we wrzącej wodzie na 1-2 minuty. Wyjmij, lekko ostudź i zdejmij skórkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal / 100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g