ciastka rybne z ryb rzecznych

wspaniałe, z niedrogich składników, na obiad! Chcesz soczystych i niesamowicie pysznych ciast rybnych z ryb rzecznych? W takim razie ten przepis Ci pomoże! Możesz zrobić z zakupionego mięsa mielonego lub samemu go nakręcić - w maszynce do mięsa lub blenderze.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 33 % 10 g
157 kcal
IG: 30 / 30 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety z ryb rzecznych? Przygotuj niezbędne składniki do kotletów. Możesz wziąć dowolną mieloną rybę-ze szczupaka, sandacza, karpia itp. Miałem farsz ze zwykłego szczupaka sklepowego. Wstępnie pokroiłem rybę, usunąłem duże i małe kości i przewinąłem powstałą miazgę w blenderze. Zamiast blendera możesz użyć maszynki do mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby dodać soczystości kotletom, zwykle używa się cebuli. Nie jem cebuli, więc zastąpiłem ją ziemniakami i małym kawałkiem smalcu. Nawiasem mówiąc, do ciast rybnych bardzo często dodaje się smalec. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Smalec pokroić również w małe kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż ziemniaki i smalec do miski blendera i posiekaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce włóż mieloną rybę, ziemniaki, smalec, jajko, kaszę mannę. Dodaj przyprawy. Uważaj na przyprawy. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dokładnie ugniataj rękami przez kilka minut. Odstaw mięso mielone na 10 minut, aby semolina pęczniała i ponownie dokładnie zagnieść masę. Jeśli mięso mielone pozostanie płynne, dodaj trochę więcej kaszy manny i pozostaw do zaparzenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uformuj małe kotlety z powstałego mięsa mielonego i zastąp je bułką tartą ze wszystkich stron.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i masło, ułóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor przez około 7 minut z każdej strony.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś gotowe kotlety na talerz i podawaj z dowolnym dodatkiem. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

po raz pierwszy dodałem ziemniaki i smalec do ciast rybnych i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że jest pyszny. Nie, nawet nie tak - bardzo, bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mielona ryba - 69   kcal/100g

Podobne przepisy