skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z ryb rzecznych? Przygotuj niezbędne składniki do kotletów. Możesz wziąć dowolną mieloną rybę-ze szczupaka, sandacza, karpia itp. Miałem farsz ze zwykłego szczupaka sklepowego. Wstępnie pokroiłem rybę, usunąłem duże i małe kości i przewinąłem powstałą miazgę w blenderze. Zamiast blendera możesz użyć maszynki do mięsa.
Krok 2:
Aby dodać soczystości kotletom, zwykle używa się cebuli. Nie jem cebuli, więc zastąpiłem ją ziemniakami i małym kawałkiem smalcu. Nawiasem mówiąc, do ciast rybnych bardzo często dodaje się smalec. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Smalec pokroić również w małe kostki.
Krok 3:
Włóż ziemniaki i smalec do miski blendera i posiekaj.
Krok 4:
W misce włóż mieloną rybę, ziemniaki, smalec, jajko, kaszę mannę. Dodaj przyprawy. Uważaj na przyprawy. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
Krok 5:
Wszystko dokładnie ugniataj rękami przez kilka minut. Odstaw mięso mielone na 10 minut, aby semolina pęczniała i ponownie dokładnie zagnieść masę. Jeśli mięso mielone pozostanie płynne, dodaj trochę więcej kaszy manny i pozostaw do zaparzenia.
Krok 6:
Uformuj małe kotlety z powstałego mięsa mielonego i zastąp je bułką tartą ze wszystkich stron.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i masło, ułóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor przez około 7 minut z każdej strony.
Krok 8:
Przenieś gotowe kotlety na talerz i podawaj z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
po raz pierwszy dodałem ziemniaki i smalec do ciast rybnych i mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że jest pyszny. Nie, nawet nie tak - bardzo, bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mielona ryba - 69 kcal/100g