skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić serniki w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Twaróg polecam używać miękkiego, ale nie wilgotnego. Nadmiar wilgoci z twarogu negatywnie wpłynie na proces pieczenia. Aby serniki były bardziej delikatne, możesz przetrzeć twaróg przez sito.
Krok 2:
W przypadku ciasta twarogowego połącz miękki twaróg z cukrem i jajkiem. Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3:
Następnie dodaj przesianą mąkę i szczyptę waniliny do miski.Wmieszaj całą mąkę do ciasta twarogowego.Do tego używam zwykłego widelca.Jeśli chcesz uzyskać serniki o bardziej jednorodnej strukturze, wszystkie składniki można nieco przebić blenderem zanurzeniowym.Ale jednocześnie możesz potrzebować trochę więcej mąki.Bardziej podoba mi się to,że cząsteczki twarogu są wyczuwalne w sernikach, więc tego nie robię. Gotowe ciasto twarogowe powinno być grube, ale niezbyt gęste
Krok 4:
Wlej trochę mąki do osobnej miski. Łyżką weź trochę ciasta twarogowego i zwiń w mąkę. Rękami uformuj małe serniki. Nadaj im pożądany kształt-okrągły lub owalny.
Krok 5:
Włącz Multicooker na tryb "pieczenia" przez 30 minut. Daj jej czas na rozgrzanie. Następnie wlej trochę oleju roślinnego i włóż serniki. Przykryj powolną kuchenkę pokrywką i gotuj serniki przez 8-10 minut.
Krok 6:
Następnie otwórz Wolnowar i odwróć serniki. Gotuj je w ten sam sposób z drugiej strony przez 8-10 minut. Skoncentruj się na mocy swojej powolnej kuchenki. Oczywiście w powolnej kuchence serniki gotują się dłużej niż na patelni, ale smakują delikatniej i bardziej miękko.
Krok 7:
Gotowe serniki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Uzupełnij serniki śmietaną, dżemem lub skondensowanym mlekiem. Możesz nawet po prostu posypać cukrem pudrem. Miłego poczęstunku!
z tej ilości składników otrzymasz 4-7 serników. Zależy od tego, jaki rozmiar je wykonasz.
aby uzupełnić smak, do ciasta można dodać trochę rodzynek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g