serniki w powolnej kuchence

znajome, smaczne, znajome, ale niezwykle ugotowane! Multicooker jest doskonałym pomocnikiem do gotowania wielu potraw. Możesz nawet gotować w nim serniki z twarogu. Ta opcja jest świetna w sytuacji, gdy w pobliżu nie ma pieca. Na przykład w kraju.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 33 % 14 g
węglowodany 37 % 16 g
239 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić serniki w powolnej kuchence? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Twaróg polecam używać miękkiego, ale nie wilgotnego. Nadmiar wilgoci z twarogu negatywnie wpłynie na proces pieczenia. Aby serniki były bardziej delikatne, możesz przetrzeć twaróg przez sito.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W przypadku ciasta twarogowego połącz miękki twaróg z cukrem i jajkiem. Wymieszaj wszystkie składniki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj przesianą mąkę i szczyptę waniliny do miski.Wmieszaj całą mąkę do ciasta twarogowego.Do tego używam zwykłego widelca.Jeśli chcesz uzyskać serniki o bardziej jednorodnej strukturze, wszystkie składniki można nieco przebić blenderem zanurzeniowym.Ale jednocześnie możesz potrzebować trochę więcej mąki.Bardziej podoba mi się to,że cząsteczki twarogu są wyczuwalne w sernikach, więc tego nie robię. Gotowe ciasto twarogowe powinno być grube, ale niezbyt gęste

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę mąki do osobnej miski. Łyżką weź trochę ciasta twarogowego i zwiń w mąkę. Rękami uformuj małe serniki. Nadaj im pożądany kształt-okrągły lub owalny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz Multicooker na tryb "pieczenia" przez 30 minut. Daj jej czas na rozgrzanie. Następnie wlej trochę oleju roślinnego i włóż serniki. Przykryj powolną kuchenkę pokrywką i gotuj serniki przez 8-10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie otwórz Wolnowar i odwróć serniki. Gotuj je w ten sam sposób z drugiej strony przez 8-10 minut. Skoncentruj się na mocy swojej powolnej kuchenki. Oczywiście w powolnej kuchence serniki gotują się dłużej niż na patelni, ale smakują delikatniej i bardziej miękko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe serniki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Uzupełnij serniki śmietaną, dżemem lub skondensowanym mlekiem. Możesz nawet po prostu posypać cukrem pudrem. Miłego poczęstunku!

z tej ilości składników otrzymasz 4-7 serników. Zależy od tego, jaki rozmiar je wykonasz.

aby uzupełnić smak, do ciasta można dodać trochę rodzynek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy