sos chimchurri

każde danie powinno mieć swój własny smak!
innaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 91 % 41 g
węglowodany 7 % 3 g
395 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

SOS chimchurri - nazwa jest skomplikowana, ale okazało się, że jest bardzo łatwa do przygotowania.

należy opłukać, a następnie wysuszyć natkę pietruszki, posiekać (można ją po prostu posiekać rękami) i włożyć do blendera. Wkładamy tam obrane ząbki czosnku, wlewamy olej, sok z cytryny (mąż powiedział, że zamiast tego można dodać ocet z czerwonego wina), chili, Kumin i sól. I naciśnij przycisk! Wszystko dokładnie zmielić na jednorodną papkę. Następnie wlej powstały sos do naczynia, w którym zostanie podany, i odstaw na około dwie godziny. I to wszystko!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy