SOS chimchurri
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
SOS chimchurri - nazwa jest skomplikowana, ale okazało się, że jest bardzo łatwa do przygotowania.
należy opłukać, a następnie wysuszyć natkę pietruszki, posiekać (można ją po prostu posiekać rękami) i włożyć do blendera. Wkładamy tam obrane ząbki czosnku, wlewamy olej, sok z cytryny (mąż powiedział, że zamiast tego można dodać ocet z czerwonego wina), chili, Kumin i sól. I naciśnij przycisk! Wszystko dokładnie zmielić na jednorodną papkę. Następnie wlej powstały sos do naczynia, w którym zostanie podany, i odstaw na około dwie godziny. I to wszystko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g