Znajdź doskonale sprawdzone, niezawodne przepisy na klasyczne twarogi na ciekawym zasobie kulinarnych koncepcji 1000.menu. Wypróbuj słodkie opcje z suszonymi morelami, rodzynkami, marmoladą, orzechami, z jajkami i bez, na kuchence lub w piekarniku. Znajdź różnorodność smaków nawet w konserwatywnych klasycznych przepisach!
aby przygotować twarożek według klasycznej receptury, potrzebujesz dość suchego, ale miękkiego twarogu. Mąka nie jest częścią twarogu (są w nim Tylko Zwinięte przed smażeniem), dzięki czemu są soczyste i przewiewne. Klasyczny przepis jest dobry, ponieważ biorąc go za podstawę, możesz stworzyć wiele wspaniałych odmian Dania. I wszystkie będą bez wątpienia smaczne, zdrowe i udane. Warto tylko pamiętać, że suplementów nie powinno być za dużo. Jagody, kawałki suszonych owoców lub pachnące warzywa nadadzą twarogom nowy wygląd.
pięć najczęściej używanych składników w klasycznych przepisach na twarożek:
ciekawy przepis:
1. Twarożek starannie ugniataj widelcem, starając się nadać mu jednorodność.
2. Dodaj jajko.
3. Wprowadź kaszę mannę, małą szczyptę soli i granulowany cukier lub proszek według własnych upodobań.
4. Dokładnie wymieszaj masę twarogową. Pozostaw na około pół godziny.
5. Rozgrzej rafinowany olej roślinny na patelni.
6. Uformuj ręce w schludny zaokrąglony twaróg.
7. Ze wszystkich stron zwiń go w mąkę, strząsając nadmiar.
8. Smażyć z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.
9. Połóż na papierowych miękkich serwetkach lub ręcznikach, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
10. Podawać ze śmietaną, syropem miodowym lub dżemem.
pięć najszybszych klasycznych przepisów na twarożek:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Klasyczne twarogi w piekarniku | 30 min | 217 | +137 |
twarożki z twarogu na patelni Klasyczne | 35 min | 249 | +122 |
Klasyczne twarogi na patelni | 1 h | 224 | +273 |
Klasyczny twaróg w piekarniku | 1 h 30 min | 214 | +31 |
przydatne wskazówki:
• możesz przygotować niesłodzoną wersję twarogu, jeśli do ciasta dodasz sól i drobno posiekane warzywa.
& bull; do nadmiernie suchego twarogu można dodać trochę śmietany lub kefiru.
& bull; aby uzyskać twarożek z piękną złotą skórką, lepiej smażyć je na mieszance zwierzęcej (kremowej) i oleju roślinnego.