skład / składniki
metoda gotowania
1. Cukinię myjemy i kroimy w paski. Pieczarki obieramy i kroimy na 4 części wzdłuż. Pokrój pomidora na plasterki.
2. Z tusz kałamarnicy usuwamy folię, chrząstkę i kroimy w wygodny sposób na duże kawałki. Inne owoce morza, jeśli to konieczne, są również krojone i krojone na kawałki wielkości kałamarnicy.
3. Rozgrzej patelnię z olejem i usmaż grzyby z cukinią, dodaj pomidory. Smaż przez kilka minut i dodaj zmieloną czerwoną paprykę i trochę sosu sojowego, po 20 sekundach połóż warzywa na talerzu.
4. I natychmiast rozłóż owoce morza na patelni. Smażyć na dużym ogniu przez minutę, spuścić powstały płyn.
5. Smaż owoce morza przez kilka minut i dodaj warzywa, wymieszaj. Dodaj sos sojowy i (30 sekund po zagotowaniu) dodaj posiekany czosnek, wymieszaj, wyłącz.
danie jest gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ośmiornica - 164 kcal/100g
- Mątwa - 158 kcal/100g
- Kałamarnica tusza - 96 kcal/100g
- Macki kałamarnicy - 100 kcal/100g