skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki zgodnie z listą.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, lekko usmaż na oleju roślinnym.
Krok 3:
Drobno posiekaj grzyby. Użyłem grzybów miodowych zamrożonych jesienią.
Krok 4:
Rozłóż grzyby na cebuli, smaż z częstym mieszaniem. Solić. W razie potrzeby dodaj olej roślinny. Doprowadź grzyby do gotowości, pozwól im ostygnąć.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 6:
Połącz ser z grzybami, wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 7:
Mięso kroimy na kawałki o grubości około 1 cm.
Krok 8:
Bij każdy kawałek z obu stron, sól do smaku. W razie potrzeby pieprz.
Krok 9:
Rozłóż nadzienie na krawędzi kotleta.
Krok 10:
Obróć rolkę, możesz naprawić szew wykałaczkami.
Krok 11:
Na oleju roślinnym lekko usmaż bułki najpierw od strony szwu. Smażyć do lekkiego zrumienienia z obu stron. Wyjmujemy wykałaczki, ponieważ szew został naprawiony.
Krok 12:
Układamy bułki w naczyniu do pieczenia, posypujemy przyprawami i przyprawami. Użyłem 1 łyżeczki ziół prowansalskich.
Krok 13:
Wymieszaj śmietanę z wodą, wlej bułki. Przykryj formę folią.
Krok 14:
Pieczemy w temperaturze 200 stopni. 40-50 minut do ugotowania. Smacznego!
roladki mięsne z delikatnej wieprzowiny z nadzieniem serowo-grzybowym są również idealne na świąteczny stół. Danie najlepiej podawać na gorąco z dowolnym dodatkiem.
ten przepis jest świetny, ponieważ nie zajmuje dużo czasu, a wynik jest po prostu niesamowity!
grzyby do bułek wieprzowych można użyć dowolnego. Jeśli grzyby są świeże, wystarczy je umyć i drobno posiekać.
bardzo podoba mi się połączenie sera i grzybów, którego użyłem w przepisie, ale w razie potrzeby nadzienie do bułek można zmienić: na przykład zrobić je z cebuli, marchwi i papryki, lekko smażąc je na patelni. Otrzymasz lżejsze, ale także bardzo smaczne danie! Zrobią to wszystkie warzywa, które lubisz z wieprzowiną, a także suszone śliwki.
eksperymentuj i zaskakuj swoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mrożone grzyby - 23 kcal/100g