Granola-idealne śniadanie i nie tylko
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Suszone owoce i jagody umyć i wysuszyć
Krok 2:
Orzechy cięte
Krok 3:
Musisz pokroić nożem niezbyt drobno
Krok 4:
Hercules jest prawdziwy, długowieczny dobrze wymieszać z miodem, oliwą z oliwek, cynamonem drewnianą szpatułką.. Suszyć w piekarniku rozgrzanym do 160 GR przez 30 minut, aż się zrumieni. Co 10 minut mieszając. Zdjęcie nie wyszło, niestety.
Krok 5:
Podczas brązowienia Herkulesa pokrój suszone owoce i jagody
Krok 6:
Wyjmij Herkulesa, ostudź, dodaj suszone owoce i jagody i dobrze wymieszaj. Przełóż do słoika z pokrywką i użyj do śniadań i deserów. Dzieci będą bardzo zadowolone, a dorośli nie odmówią tak smacznego i pożywnego śniadania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Kumkwat - 71 kcal/100g
- Suszone wiśnie - 290 kcal/100g