saute warzywa w powolnej kuchence

gotuj warzywa w powolnej kuchence, jest pyszne i zdrowe! Smażone warzywa w powolnej kuchence to wspaniały dodatek do mięsa, a także drobiu. To danie można podawać nawet jako sałatkę, po schłodzeniu. Lepiej nie doprawiać smażonych warzyw przyprawami i przyprawami, aby nie zatkać podstawowego smaku i zapachu, ponieważ same w sobie są po prostu pyszne!
♥+♥IrinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 50 % 6 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

jak zrobić smażone warzywa w powolnej kuchence?

1. Umyj bakłażany, odetnij końce po obu stronach, pokrój na duże kawałki, włóż do miski, pozostaw na 20 minut.

2. Paprykę oczyścić z nasion i przegród, usunąć łodygę, dokładnie umyć, pokroić w paski.

3. Cebulę obrać, umyć, również pokroić w paski.

4. Włóż kawałek masła do miski multicookera, a następnie wyślij do niego bakłażana, paprykę i cebulę, wybierz program "duszenie" i gotuj przez 20 minut.

5. Umyj pomidory, pokrój w duże plasterki. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Połóż pomidory i czosnek na pozostałych warzywach, sól i kontynuuj duszenie przez kolejne 10 minut.

podawaj jako dodatek do mięsa lub drobiu lub pozwól saute całkowicie ostygnąć i podawaj jako sałatkę.

smacznego!

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jak usunąć gorycz z bakłażana? Pokrój bakłażana na talerze, kółka lub kostki, sól, odstaw na około 10 minut, aż sok zacznie płynąć. Spuść powstały płyn, opłucz bakłażany i zacznij gotować. 

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy