skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec warzywa na grillu w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Umyj bakłażana i odetnij łodygę. Resztę pokrój w pierścienie o grubości około 0,5 centymetra. Jeśli zrobisz grubsze pierścienie, warzywo może nie mieć czasu na gotowanie.
Krok 2:
Umyj paprykę i uwolnij ją z nasion. Pokrój losowo, ale niezbyt drobno. Pokroiłam paprykę w długie paski wzdłuż ukośnie.
Krok 3:
Umyj i obierz marchewki ostrym nożem lub obieraczką do warzyw. Pokrój warzywo na cienkie plasterki ukośnie.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój na ćwiartki. Ponieważ jestem wielkim miłośnikiem cebuli, będę miał równo czerwoną i białą cebulę w naczyniu.
Krok 5:
Uwolnij kukurydzę z liści i pokrój na kawałki o szerokości od dwóch do dwóch i pół centymetra.
Krok 6:
Przygotuj marynatę. Jak zrobić marynatę? W sosie wlać sos sojowy.
Krok 7:
Dodaj ocet z czerwonego wina. Bardzo lubię specyficzny smak czerwonego octu. Jeśli nie jesteś amatorem, możesz pominąć ten krok. Lub zamień ocet na łyżeczkę soku z cytryny. I tak będzie pysznie.
Krok 8:
Dodaj łyżeczkę miodu.
Krok 9:
Obierz i zetrzyj czosnek na drobnej tarce. Dodaj do marynaty. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Przenieś pokrojone warzywa do plastikowej torby i zalej marynatą. Zawiąż torbę i dobrze wstrząśnij, aby marynata była równomiernie rozłożona na warzywach. Wyślij warzywa do lodówki na co najmniej dwie godziny. Marynowałem warzywa przez całą noc. Pomidory nie muszą być marynowane, natychmiast je upieczemy.
Krok 11:
Po tym czasie ułóż warzywa na wysmarowanej olejem słonecznikowym blasze do pieczenia. Umieść pomidory koktajlowe do pieczenia w całości. Piecz je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Następnie odwróć warzywa na drugą stronę i piecz przez kolejne 15 minut. 5 minut przed gotowaniem warzyw włącz tryb & quot; Grill & quot; i stale monitorując stan warzyw, doprowadzaj je do pożądanego stopnia rumienia. Podawaj warzywa natychmiast po ugotowaniu.
Stopień opiekania, podobnie jak zestaw warzyw, można zmieniać w zależności od preferencji smakowych.
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
jak usunąć gorycz z bakłażana? Pokrój bakłażana na talerze, kółka lub kostki, sól, odstaw na około 10 minut, aż sok zacznie płynąć. Spuść powstały płyn, opłucz bakłażany i zacznij gotować.
dodając sos sojowy do potrawy, warto wziąć pod uwagę, że ma dość słony smak. Zmniejsz całkowitą ilość soli, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g