skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gorące kanapki z pomidorem, bochenkiem, serem i czosnkiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wygodniej jest użyć krojonego bochenka. Wybierz ser według własnego gustu. Najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć i dobrze się stopić.
Krok 2:
W małej misce zetrzyj ser na średniej lub drobnej tarce. Obierz czosnek i przepuść przez prasę bezpośrednio do sera. Dodaj trochę majonezu. Wymieszaj wszystkie składniki. Nie dodawaj dodatkowego majonezu, aby nie zaczął płynąć podczas pieczenia.
Krok 3:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym. możesz się bez niego obejść, ale w tym przypadku Bochenek nieco wyschnie od dołu. Gdy blacha do pieczenia jest naoliwiona, Bochenek zrumieni się od dołu, a kanapki okażą się jak na grzankach. Rozłóż nadzienie serowe równomiernie na kawałku bochenka. Rozłóż bochenek na blasze do pieczenia.
Krok 4:
Na każdym kawałku ułóż pomidory pokrojone w plasterki i lekko posyp tartym serem. Włóż kanapki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 5:
Gotowe kanapki lekko się zrumienią pod spodem. Ser będzie miał czas na rozgrzanie i stopienie. wyjmij je z piekarnika i podawaj na gorąco. Smacznego!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g