Sałatka z kukurydzą Mazurek
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
w salaterce umieść kukurydzę i fasolę ze słoików (bez płynu).
dodaj paprykę pokrojoną w drobną kostkę i ogórki solone.
umieść drobno posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżone orzechy, czosnek na warzywach.
sól, dopraw olejem i wymieszaj. Sałatka Mazurek jest gotowa.
dodaj paprykę pokrojoną w drobną kostkę i ogórki solone.
umieść drobno posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżone orzechy, czosnek na warzywach.
sól, dopraw olejem i wymieszaj. Sałatka Mazurek jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
