Sałatka z kukurydzą Mazurek

bardzo zdrowa i pożywna sałatka na każdy dzień! Piękne i smaczne połączenie składników. Jasna ciekawa sałatka z kukurydzą, która urozmaici dietę.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 62 % 8 g
60 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
w salaterce umieść kukurydzę i fasolę ze słoików (bez płynu).

dodaj paprykę pokrojoną w drobną kostkę i ogórki solone.

umieść drobno posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżone orzechy, czosnek na warzywach.

sól, dopraw olejem i wymieszaj. Sałatka Mazurek jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g

Podobne przepisy