ciasto parzone z wódką na cheburek chrupiące
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.
2. Następnie wlej sól do gorącej wody i wlej olej roślinny, usuń z ognia.
3. Przesiej mąkę z ciągłym mieszaniem, po czym natychmiast wlej wódkę i zagniataj ciasto rękami.
ciasto na wylocie jest ciepłe, elastyczne i przyjemne w pracy.
pyszne chebureki dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g