zimna zupa z kalarepy
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz jabłko i kalarepę, pokrój w drobną kostkę. Włóż powstałą mieszaninę do blendera, dodaj zioła, przyprawy do smaku, wlej sfermentowane mleko (lub kefir), ubij. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem można dodać lód, grzanki lub orzechy. Do dekoracji można posypać ziołami i słodką papryką. Zimna zupa z kalarepy jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kalarepa - 42 kcal/100g
- Ryazhenka - 85 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g