puree ziemniaczane pająki
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Połóż tłuczone ziemniaki na talerzu, spłaszcz łyżką.
Krok 2:

Narysuj na nim pajęczynę.
Krok 3:

Za pomocą keczupu.
Krok 4:

Pokrój pióra szalotki na sześć segmentów o tej samej długości.
Krok 5:

Zegnij każdy segment na środku i na krawędziach.
Krok 6:

To będą nogi pająka.
Krok 7:

Przeciąć ziarna kukurydzy w poprzek, pozostawiając górę nie naciętą. Rozłóż połówki. To będą oczy pająka.
Krok 8:

Źrenice można zrobić z jaj.
Krok 9:

Oliwka stanie się ciałem. To wszystko, Pająk na pajęczynie jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g



