w tym samym czasie feijoa otrzymała swoją łacińską nazwę & ndash; Acca Sellowiana. Feijoa rośnie głównie na obszarach o klimacie subtropikalnym. Na terytorium Rosji feijoa można znaleźć na terytorium Krasnodaru. Na Ukrainie feijoa rośnie na Krymie. Feijoa rośnie również w Azerbejdżanie i Turkmenistanie.
owoce feijoa są zielone, twarde Na zewnątrz i miękkie w środku. Miąższ feijoa jest bardzo soczysty i słodki (jeśli owoce są dojrzałe), a jego skórka ma lekko ściągający smak. Feijoa jest przydatna, feijoa jest spożywana w całości, wraz ze skórką, ponieważ ta ostatnia zawiera dużą ilość witamin i pierwiastków śladowych. Feijoa ma również dużo jodu, żelaza i witaminy C. ogólnie korzystne właściwości feijoa: płód zaspokaja dzienne zapotrzebowanie człowieka na jod. Aby to zrobić, wystarczy zjeść tylko kilka owoców.
feijoa robi pyszny dżem.
dżem feijoa
jest przygotowywany z owoców przepuszczonych przez maszynę do mięsa. W tym przypadku dżem feijoa nie jest gotowany, to znaczy są to owoce przepuszczane przez maszynę do mięsa z dodatkiem cukru. Zasadniczo dżem feijoa & ndash; to puree ze świeżych owoców z cukrem.
okazuje się bardzo smaczny
kompot feijoa
. Aby ugotować kompot feijoa, owoce tego owocu nie muszą być mielone. W kompocie lepiej jest umieścić całe owoce feijoa z przyciętymi końcówkami. Kompot feijoa nabiera przyjemnego, delikatnego zielonego odcienia.
feijoa w domu może być używany jako nadzienie do ciast, jako dodatek do świeżego twarogu (do tego
twaróg
miesza się z dżemem feijoa). Na przykład w Nowej Zelandii wódka jest przygotowywana z feijoa.
ci, którzy próbują feijoa recipes po raz pierwszy, a nie przyzwyczaili się do smaku tego owocu od dzieciństwa, uważają, że feijoa jest nieco podobna do
kiwi
zmieszany z truskawkami. Nie chodzi o smak, ale o aromat.
99 kcal
128 days
Oryginalne wino na najbardziej zabawne spotkania z przyjaciółmi! Wino z feijoa
Powiązane i dodatkowe kategorie: