ale może nie wszyscy zdają sobie sprawę, że to nie tylko Ukraiński wynalazek. W rzeczywistości są one dość rozpowszechnione w Europie Wschodniej, a mieszkańcy każdego kraju starają się je ugotować na swój sposób, wybierając wszelkiego rodzaju pyszne dressingi. Studiując przepisy na Galushki od różnych narodów, można zauważyć, że są one przygotowywane zarówno z mąki pszennej, jak i kukurydzianej.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
gotowe danie można doprawić delikatną kwaśną śmietaną, jak lubią Ukraińcy, lub obficie polać sosem czosnkowym, jak lubią ingushi. Dobrze dobrany dressing nadaje temu przysmakowi doskonały, bogaty smak. Często kawałki ciasta dodaje się do zupy lub do mięsa z wieloma ostrymi przyprawami, co szczególnie podoba się mieszkańcom południowych regionów. Łatwość przygotowania, obfitość różnorodnych opcji i zdolność do dobrego zaspokojenia apetytu sprawiają, że to jedzenie jest niezwykle popularnym i ulubionym produktem kuchni europejskiej.