wspólne cechy francuskich zup obejmują odważne połączenie i różnorodność składników, delikatną konsystencję, skomplikowaną obróbkę cieplną. Cebula do słynnej zupy cebulowej jest nie tylko gotowana, jest smażona i karmelizowana przez cukier, dzięki czemu danie nabiera wspaniałego i niepowtarzalnego smaku. Ziemniaki, pomidory i szalotki bouillabaisse są duszone przez długi czas, aby uzyskać pożądaną miękkość, a wywar jest przygotowywany z kilku rodzajów ryb morskich. Ciekawe jest również danie ludowe potofe, które przygotowywano głównie w zimnych porach roku.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
pietruszka | 45 | 3.7 | 0.4 | 7.6 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
pozostawało w ogniu nieprzerwanie przez długi czas, aw zamian za zjedzony bulion i żywność po prostu dodawano nowe. Francuskie zupy kremowe są znane i popularne. Lubią gotować z warzyw, grzybów, sera i mięsa; dodano wino, a nawet piwo. Ze względu na to, że składniki mieszają się na gładką masę, smak potrawy jest bogaty i bogaty w różne odcienie, a alkohol dodaje odrobiny pikanterii i ostrości. Oczywiście nie wszystkie zupy są wymienione-tylko najbardziej znane i uznane na całym świecie. Na pierwszy rzut oka mogą wydawać się zbyt skomplikowane, ale w rzeczywistości nie są tak trudne do przygotowania, a składniki można znaleźć w pobliskim supermarkecie.