albo naprawdę było niesamowicie smaczne, albo obiad był przyjemniejszy niż zajęcia - dziś nie wiadomo na pewno. To pierwsze danie pozostaje popularne do dziś, podawane w szkołach, sanatoriach i przedszkolach. Przepisy na zupy z galushkami występują w różnych odmianach, ale to danie ma jedną wspólną cechę: smak zależy od samych galushek. Są różne i mogą zawierać nie tylko mąkę i jajka. Jako odmiana & ndash; dodawanie ziemniaków i sera.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
zgodnie z technologią gotowania galushek można je gotować osobno, a następnie dodawać do talerza lub gotować bezpośrednio w bulionie z resztą składników. Odnośnie tekstury ciasta. Strome jest ściskane rękami i wrzucane do wrzącej wody, płynne-dozowane łyżką, w tym celu jest zbierane końcówką urządzenia i zanurzane we wrzącej wodzie bezpośrednio na łyżce, trzymając ją, aż pozostanie w tyle za metalem. Możesz przygotować pyszną zupę bez doświadczenia za pomocą przepisów ze zdjęciami krok po kroku.