żeberka wieprzowe w piekarniku z miodem

obfity, soczysty, chrupiący na szykowną kolację z całą rodziną! Smacznie. Bardzo smaczne żeberka wieprzowe w piekarniku!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 45 % 20 g
węglowodany 25 % 11 g
262 kcal
IG: 55 / 0 / 45

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Żeberka wieprzowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż miód

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj musztardę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj keczup

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sos sojowy

  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj olej roślinny

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj pieprz

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj marynatę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Marynuj żeberka

wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
marynuj żeberka i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
ułóż żeberka na blasze do pieczenia i polej resztkami marynaty.
umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170 stopni na 30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy