koktajl morski Mrożony na patelni

pyszny i aromatyczny koktajl morski na patelni! Jak szybko i smacznie przygotować koktajl morski? Postępuj zgodnie z tym przepisem-i uzyskaj łatwe, smaczne i aromatyczne danie. Takie owoce morza można stosować zarówno w sałatce, jak i jako samodzielne danie.
Natalia CybulskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 58 % 19 g
węglowodany 9 % 3 g
219 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak usmażyć koktajl morski? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Kupując koktajl morski, upewnij się, że nie ma imitacji krewetek i krabów - bardziej smaczne są naturalne owoce morza. Z cytryny potrzebujemy tylko soku, więc możesz użyć gotowego soku z cytryny. jeśli wyciśniesz sok z cytryny, najpierw go sparz , aby cytryna dała więcej soku. Olej roślinny może być również dowolnym olejem, od oliwy po bawełnę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Koktajl morski rozmrozić, spuścić cały uwolniony płyn. Każdy sprzedaje różne koktajle morskie: mój zawiera małe krewetki, ośmiornice, mątwy i pierścienie kałamarnicy. Niektóre rodzaje koktajli morskich obejmują również małże i macki kałamarnicy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Skrop owoce morza sokiem z cytryny. To usunie silny rybi zapach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wlej sos sojowy. Kilka słów o sosie sojowym. Obecnie na rynku jest wiele tanich opcji tego sosu. Radzę wybrać naturalny sos sojowy fermentacji. W szczególności do tego dania idealny będzie słodki sos sojowy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posolić owoce morza, pozostawić do marynowania jeszcze przez 20 minut do 1 godziny. Płyn zostanie ponownie uwolniony i należy go również spuścić. Również sam dostosuj ilość soli, ponieważ należy pamiętać, że sos sojowy jest wystarczająco słony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na patelni dobrze rozgrzej olej roślinny, włóż koktajl morski. Smażyć na wystarczająco dużym ogniu, ciągle mieszając. W tym momencie możesz dodać do patelni swoje ulubione przyprawy i przyprawy. Koperek, ziele angielskie i świeży posiekany czosnek są tutaj idealne, co można jednak zastąpić czosnkiem w proszku. Nie przestawaj mieszać, jeśli to konieczne, zmniejsz nieco ciepło, aby owoce morza się nie przypaliły.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz do miękkości (w zależności od specyfiki kuchenki, wybranej patelni i ilości płynu w owocach morza, czas smażenia waha się od 5 do 15 minut). Nawet jeśli twój koktajl zawiera kalmary, które gotują się przez 2 minuty, nie zmniejszaj czasu gotowania, kalmary nie będą twarde.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj danie na ciepło lub na zimno. Doskonale uzupełnij takie smażone owoce morza świeżymi sezonowymi warzywami lub lekką sałatką warzywną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Koktajl morski - 95   kcal/100g

Podobne przepisy