skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rustykalne mięso w piekarniku jest przygotowywane na różne sposoby, proponuję jedną z najczęstszych metod. Weź dowolne mięso-wieprzowinę, wołowinę (należy ją lekko ubić), drób, królika - okaże się nieco inaczej, ale ogólna kompozycja smakowa zostanie zachowana. Dodaj ziemniaki-mniej więcej tyle, ile mięsa, a jeśli jest tłuste, możesz mieć więcej. Pamiętaj, aby wziąć cebulę, sól, przyprawy, pozostałe składniki są dodatkowe - zioła, ser, majonez lub śmietana.
Krok 2:
Pokrój mięso (w tym przypadku wieprzowinę) na porcje w poprzek włókien, lekko ubij. Możesz natychmiast dodać trochę soli i pieprzu.
Krok 3:
Następnie marynuj mięso w dowolnym kwaśnym sosie-wziąłem tkemal. Pozostaw do marynowania podczas gotowania pozostałych składników.
Krok 4:
Obierz i pokrój ziemniaki losowo-w plastry, paski, kostki, nie odgrywa to szczególnej roli, tylko po to, aby upiec je jednocześnie z mięsem. Złożyć do miski i doprawić solą, pieprzem, polać olejem słonecznikowym i dobrze wymieszać.
Krok 5:
Obierz i pokrój cebulę na średnie-pierścienie, duże-półpierścienie.
Krok 6:
Połóż warstwę marynowanego mięsa na dnie naczynia do pieczenia.
Krok 7:
Po nim-ziemniaki zmieszane z olejem, solone i podparte. Na ziemniakach-krążki cebuli.
Krok 8:
Drobno posiekaj szczypiorek i koperek i obficie posyp wszystko na wierzchu.
Krok 9:
Zetrzyj na tarce dowolny twardy ser, pod nim zwykle nakładam siatkę majonezu, ponieważ nie lubię twardniejącej Skórki sera, a majonez sprawia, że ta warstwa sera jest rumiana, ale miękka. Są jednak miłośnicy prawie chrupiącej skórki serowej-w tym przypadku polecam majonez lub śmietanę.
Krok 10:
To wszystko-nasza konstrukcja jest gotowa do zanurzenia w gorącym piecu! Umieść w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, przykrywając folię na górze przez godzinę, a następnie zdejmij folię i zrumień naczynie. Lepiej podawać go od razu-soczysty i pachnący!
rustykalne mięso w piekarniku to prosty i pyszny lunch dla dużej rodziny. Przygotowanie potrawy nie spowoduje specjalnych trudności nawet dla początkujących gospodyń domowych, a rodzina doceni smak, aromat i sytość obiadu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Tkemali - 418 kcal/100g