rustykalne mięso w piekarniku

rustykalne mięso w piekarniku-proste i bardzo smaczne! Jest to przepis z kategorii "dwa w jednym" -a danie główne i przystawka są gotowane razem, nasączone i nasycone sokami i smakami wszystkich składników. Podawaj pieczone ziemniaki z mięsem z marynatami i marynatami, świeżymi warzywami i ziołami. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 43 % 12 g
węglowodany 36 % 10 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rustykalne mięso w piekarniku jest przygotowywane na różne sposoby, proponuję jedną z najczęstszych metod. Weź dowolne mięso-wieprzowinę, wołowinę (należy ją lekko ubić), drób, królika - okaże się nieco inaczej, ale ogólna kompozycja smakowa zostanie zachowana. Dodaj ziemniaki-mniej więcej tyle, ile mięsa, a jeśli jest tłuste, możesz mieć więcej. Pamiętaj, aby wziąć cebulę, sól, przyprawy, pozostałe składniki są dodatkowe - zioła, ser, majonez lub śmietana.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso (w tym przypadku wieprzowinę) na porcje w poprzek włókien, lekko ubij. Możesz natychmiast dodać trochę soli i pieprzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie marynuj mięso w dowolnym kwaśnym sosie-wziąłem tkemal. Pozostaw do marynowania podczas gotowania pozostałych składników.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i pokrój ziemniaki losowo-w plastry, paski, kostki, nie odgrywa to szczególnej roli, tylko po to, aby upiec je jednocześnie z mięsem. Złożyć do miski i doprawić solą, pieprzem, polać olejem słonecznikowym i dobrze wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz i pokrój cebulę na średnie-pierścienie, duże-półpierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż warstwę marynowanego mięsa na dnie naczynia do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po nim-ziemniaki zmieszane z olejem, solone i podparte. Na ziemniakach-krążki cebuli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drobno posiekaj szczypiorek i koperek i obficie posyp wszystko na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj na tarce dowolny twardy ser, pod nim zwykle nakładam siatkę majonezu, ponieważ nie lubię twardniejącej Skórki sera, a majonez sprawia, że ta warstwa sera jest rumiana, ale miękka. Są jednak miłośnicy prawie chrupiącej skórki serowej-w tym przypadku polecam majonez lub śmietanę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    To wszystko-nasza konstrukcja jest gotowa do zanurzenia w gorącym piecu! Umieść w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni, przykrywając folię na górze przez godzinę, a następnie zdejmij folię i zrumień naczynie. Lepiej podawać go od razu-soczysty i pachnący!

rustykalne mięso w piekarniku to prosty i pyszny lunch dla dużej rodziny. Przygotowanie potrawy nie spowoduje specjalnych trudności nawet dla początkujących gospodyń domowych, a rodzina doceni smak, aromat i sytość obiadu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Tkemali - 418   kcal/100g

Podobne przepisy