cebula w cieście

chrupiąca przekąska do piwa w zaledwie 20 minut! Cebula w cieście w domu okazuje się nie mniej smaczna niż jej wersja sklepowa. Ponadto na pewno będziesz wiedział, z czego powstało takie danie, ponieważ przygotujesz je we własnej kuchni. Przekąska w piwie piankowym jest szczególnie smaczna, nie zapomnij o tym połączeniu, gdy zaprosisz znajomych do siebie!
prikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 54 % 22 g
węglowodany 37 % 15 g
262 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone produkty. Użyj cebuli lub porów, ale tylko białej części. Dopuszczalne jest zastąpienie bułki tartej chipsami dowolnego rodzaju pokruszonymi na okruchy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz Cebulki, opłucz w wodzie i pokrój w duże, szerokie pierścienie, aby nie pękły podczas smażenia, ponieważ warzywo staje się bardziej miękkie podczas obróbki cieplnej. Umieść cięcie w głębokim pojemniku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W osobnej misce lub misce ubij jajko kurze z mąką pszenną Premium, solą i zmielonym czarnym pieprzem do smaku. W razie potrzeby możesz dodać trochę ostrej czerwonej papryki, zmieloną perukę, kurkumę - aby wzmocnić kolor potrawy itp.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej olej roślinny na patelni lub w kotle do wrzenia. Zanurz pierścień cebuli w cieście i natychmiast zwiń bułkę tartą. Wielu kucharzy zaleca zanurzanie krążków cebuli kilka razy na przemian: albo w cieście, albo w bułce tartej, ale nie jest to konieczne, ponieważ im grubsza panierka, tym większa szansa, że po prostu odpadnie z krojenia cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż panierowane krążki cebuli do wrzącego oleju i smaż przez około 1 minutę, aż się zarumienią. Nie ma potrzeby obracania przedmiotu obrabianego-będzie on równomiernie smażony na oleju, jeśli jego ilość jest wystarczająca! Najważniejsze, aby nie rozgotować, w przeciwnym razie pierścienie okażą się ciemne z gorzkim posmakiem. Staraj się działać ostrożnie, aby rozpryski wrzącego oleju nie dostały się na skórę!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj talerz papierową serwetką i połóż na nim złote krążki cebuli w cieście łyżką cedzakową. Pozostaw nadmiar tłuszczu na około 1 minutę. Koniecznie wypróbuj przygotowaną przekąskę, gdy jest jeszcze ciepła!

możesz przygotować pyszną przekąskę z cebuli w zaledwie 20 minut. Oprócz tego, że jest bardzo satysfakcjonująca, taka przekąska jest również budżetowa, ponieważ wszystkie jej składniki są bardzo tanie! Cebula w cieście jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy