skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone produkty. Użyj cebuli lub porów, ale tylko białej części. Dopuszczalne jest zastąpienie bułki tartej chipsami dowolnego rodzaju pokruszonymi na okruchy.
Krok 2:
Obierz Cebulki, opłucz w wodzie i pokrój w duże, szerokie pierścienie, aby nie pękły podczas smażenia, ponieważ warzywo staje się bardziej miękkie podczas obróbki cieplnej. Umieść cięcie w głębokim pojemniku.
Krok 3:
W osobnej misce lub misce ubij jajko kurze z mąką pszenną Premium, solą i zmielonym czarnym pieprzem do smaku. W razie potrzeby możesz dodać trochę ostrej czerwonej papryki, zmieloną perukę, kurkumę - aby wzmocnić kolor potrawy itp.
Krok 4:
Podgrzej olej roślinny na patelni lub w kotle do wrzenia. Zanurz pierścień cebuli w cieście i natychmiast zwiń bułkę tartą. Wielu kucharzy zaleca zanurzanie krążków cebuli kilka razy na przemian: albo w cieście, albo w bułce tartej, ale nie jest to konieczne, ponieważ im grubsza panierka, tym większa szansa, że po prostu odpadnie z krojenia cebuli.
Krok 5:
Włóż panierowane krążki cebuli do wrzącego oleju i smaż przez około 1 minutę, aż się zarumienią. Nie ma potrzeby obracania przedmiotu obrabianego-będzie on równomiernie smażony na oleju, jeśli jego ilość jest wystarczająca! Najważniejsze, aby nie rozgotować, w przeciwnym razie pierścienie okażą się ciemne z gorzkim posmakiem. Staraj się działać ostrożnie, aby rozpryski wrzącego oleju nie dostały się na skórę!
Krok 6:
Przykryj talerz papierową serwetką i połóż na nim złote krążki cebuli w cieście łyżką cedzakową. Pozostaw nadmiar tłuszczu na około 1 minutę. Koniecznie wypróbuj przygotowaną przekąskę, gdy jest jeszcze ciepła!
możesz przygotować pyszną przekąskę z cebuli w zaledwie 20 minut. Oprócz tego, że jest bardzo satysfakcjonująca, taka przekąska jest również budżetowa, ponieważ wszystkie jej składniki są bardzo tanie! Cebula w cieście jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g