Cybulniki

świetny dodatek do pierwszego dania z produktów, które zawsze masz! Jak zapewne się domyślacie, cybulniki to danie kuchni ukraińskiej, coś w rodzaju leniwych placków cebulowych! Oprócz tego, że świetnie nadają się do pierwszych dań, są bardzo smaczne i po prostu z kwaśną śmietaną z upałem i upałem! Przygotowanie ich jest dziecinnie proste!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 5 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 54 % 15 g
136 kcal
IG: 47 / 0 / 53

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bardzo ważne jest, aby go pokroić, a nie posiekać, powiedzmy, w blenderze, będzie o wiele smaczniejszy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Solim

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Perchim

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj, możesz nawet lekko ugniatać go rękami, aby wypuścił sok. Nie zrobiłem tego, cebula i tak dobrze wypuściła sok. Pozostaw cebulę do marynowania przez 10 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W międzyczasie rozbijamy 3 jajka

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I lekko je ubij

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kiedy nasza cebula jest marynowana, łączymy ją z jajkami

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mieszamy

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj proszek do pieczenia do mąki

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do miski z cebulą i jajkami, to nasyci ją tlenem, a cybulniki okażą się przewiewne

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wszystko dobrze wymieszaj

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smażyć cybulniki na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na złoty kolor, smażyć bardzo szybko, 2-3 minuty z każdej strony

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Klasycznie podajemy cybulniki z barszczem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy