skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Drobno posiekaj cebulę
Krok 3:

Bardzo ważne jest, aby go pokroić, a nie posiekać, powiedzmy, w blenderze, będzie o wiele smaczniejszy
Krok 4:

Solim
Krok 5:

Perchim
Krok 6:

Dobrze wymieszaj, możesz nawet lekko ugniatać go rękami, aby wypuścił sok. Nie zrobiłem tego, cebula i tak dobrze wypuściła sok. Pozostaw cebulę do marynowania przez 10 minut
Krok 7:

W międzyczasie rozbijamy 3 jajka
Krok 8:

I lekko je ubij
Krok 9:

Kiedy nasza cebula jest marynowana, łączymy ją z jajkami
Krok 10:

Mieszamy
Krok 11:

Dodaj proszek do pieczenia do mąki
Krok 12:

Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do miski z cebulą i jajkami, to nasyci ją tlenem, a cybulniki okażą się przewiewne
Krok 13:

Wszystko dobrze wymieszaj
Krok 14:

Smażyć cybulniki na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na złoty kolor, smażyć bardzo szybko, 2-3 minuty z każdej strony
Krok 15:

Klasycznie podajemy cybulniki z barszczem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g



