stek z kurczaka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i czosnek, pokrój losowo.
2. Moja ostra czerwona papryka, usuń nasiona, pokrój na małe kawałki.
3. Za pomocą blendera posiekaj cebulę, czosnek i ostrą paprykę, dodaj zmielony czarny pieprz i sól do powstałej masy, wyciśnij sok z cytryny.
4. Umyj piersi z kurczaka, osusz ręcznikiem papierowym, włóż do pojemnika z przygotowaną marynatą, Wyślij do lodówki na pół godziny.
5. Grillujemy filety z obu stron na złoty kolor.
podawaj ze świeżymi warzywami i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g