skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec mostek w rękawie w piekarniku? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz grubsze kawałki mostka z warstwami mięsa. Im więcej mięsa, tym smaczniejsze. Nawet niewielka ilość tłuszczu w mostku doda soczystości.
Krok 2:
W przestronnej misce połącz sos sojowy, musztardę i olej roślinny. Obierz czosnek i przepuść przez prasę bezpośrednio do miski. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Dodając sól, pamiętaj, że sos sojowy jest już słony. Jako przyprawę biorę mielony pieprz, trochę papryki i suszoną bazylię. Ale możesz nieco zmienić skład przyprawy według własnych upodobań. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
Krok 3:
Całkowicie zwiń mostek w powstałej marynacie, aby był równomiernie pokryty ze wszystkich stron. Odstaw na co najmniej 30 minut. Jeśli masz czas, możesz zostawić go na kilka godzin.
Krok 4:
Aby upiec, umieść mostek wraz z marynatą w rękawie do pieczenia i zawiąż go z obu stron. Umieść mostek na metalowej blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.
Krok 5:
20 minut przed końcem odetnij rękaw od góry i otwórz mostek, aby lekko się zrumienił w piekarniku.
Krok 6:
Wyjmij gotowy mostek z piekarnika, połóż na talerzu i włóż do lodówki do ostygnięcia. W lodówce mostek stwardnieje i będzie łatwo cięty. Ten rodzaj mięsa świetnie nadaje się do kanapek zamiast kiełbasy. Miłego poczęstunku!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g