różowy łosoś na węglu drzewnym

cudowny sposób na pyszne ugotowanie czerwonej ryby. Różowy łosoś na węglu okazuje się po prostu wspaniały! Za pomocą pachnących ziół nabiera zapachu. Procedura z solą i cukrem pomoże różowemu łososiu uwolnić się od nadmiernej wilgoci i stać się gęstszym. W rezultacie podczas smażenia kawałki ryby nie rozpadną się, ale zachowają swój kształt aż do podania.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 14 g
tłuszcze 12 % 4 g
węglowodany 47 % 16 g
160 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

różowy łosoś to szlachetny i cenny gatunek ryby. Jest bogaty w podstawowe minerały i witaminy, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, o których wiadomo, że są bardzo korzystne dla organizmu. Ta ryba jest dość sycąca i pożywna, ale jednocześnie niskokaloryczna. Jego sytość osiąga się dzięki wysokiej zawartości białka-ponad 60%. Ta ryba jest trawiona przez długi czas, a zatem po daniach z różowego łososia nie chcę jeść przez długi czas.

kucharze wymyślili wiele przepisów na gotowanie czerwonej ryby, a zwłaszcza różowego łososia. Jest solony, wędzony, pieczony. W tym przepisie mówimy o ciekawej metodzie gotowania-na grillu na węglu drzewnym. Ryba okazuje się pysznie pyszna!

1. Przede wszystkim sprawdzamy filety pod kątem kości. Próbujemy wybrać wszystkie wystające kości. Wygodnie jest to zrobić za pomocą pincety. Pokrój filet na kawałki.

2. Wlej brązowy cukier do miski, tutaj wlej sól i czarny świeżo zmielony pieprz. Mieszać.

3. Wybierz odpowiedni pojemnik, wyłóż go folią. Wlej część mieszanki na dno, rozłóż rybę. Posyp pozostałą suchą mieszanką soli, cukru i pieprzu.

4. Przykryj folią, Wyślij do lodówki na noc. Zasadniczo, jeśli czas jest wolny, To jest to możliwe przez 4 godziny. Ta mieszanka trochę wyciągnie wilgoć z ryby, nada jej smak. Każdy kawałek nabierze gęstszej struktury mięsa.

5. W grillu przygotujemy rozżarzone węgle. Przebłyski ognia nie powinny się pojawiać. Nad grillem instalujemy ruszt. Umieszczamy na nim dostochki.

6. Połóż kawałki ryby na dostochkach. Obserwujemy odległość. Między kawałkami układamy gałązki rozmarynu. Posyp rybę świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posyp sokiem z cytryny.

7. Gotuj różowego łososia na węglach przez 20-30 minut. Powinna się dobrze zrumienić.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy