pomidory w cieście z serem

Oryginalny, prosty i bardzo smaczny, szczególnie ważny w sezonie warzywnym. Spróbować)
AngelikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 17 % 5 g
202 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dojrzałe pomidory zalej wrzącą wodą, usuń skórkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokroić w plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj jajka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj śmietanę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tutaj-mąka i sól, dobrze wymieszaj, aby nie było grudek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj starty ser do ciasta, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podgrzej patelnię olejem roślinnym i połóż kawałki pomidorów łyżką w cieście (najpierw położyłem ciasto, zmiażdżyłem pomidory kawałkiem i ponownie posmarowałem ciasto na wierzchu).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smażyć z każdej strony przez pięć minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Trochę ostygną i można je podawać posypane ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy